Meteorolojiden Buz Gibi 3 Uyarı

Meteorolojiden Buz Gibi 3 Uyarı
Meteorolojiden gelen son değerlendirmelere göre yağışlar yurt genelinde devam edecek.
 
Türkiye genelinde görülecek yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile batı bölgelerin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, doğu bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile batı bölgelerin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, doğu bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Muğla ve Antalya'nın doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Osmaniye, Adana'nın güney ve doğusunda, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Hatay'ın batısında kuvvetli olması bekleniyor.
 İç bölgelerde 2 ila 4 derece azalması beklenen hava sıcaklığında, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, kuzeybatı ile zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
 KUVVETLİ YAĞIŞ 
Yağışların; sabah saatlerinde Muğla ve Antalya'nın doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Osmaniye, Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Hatay'ın batısında kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken meteoroloji yetkilileri, su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.
 BUZLANMA VE DON OLAYI 
Meteoroloji uzmanları, sabah ve gece saatlerinde, iç ve doğu kesimlerde beklenen buzlanma ve don olayı nedeniyle yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli olması gerektiğini duyurdu.
 ÇIĞ TEHLİKESİ 
Meteoroloji yetkilileri ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli olunması yönünde uyardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.