Meteorolojiden kar uyarısı

Meteorolojiden kar uyarısı
İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında akşam saatlerinden itibaren yoğun kar beklendiği bildirildi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İç Anadolu'da Kayseri, Sivas ve Niğde, Doğu Akdeniz'de Toroslar, Amanos Dağları ve Kahramanmaraş'ın kuzeyi ile Doğu Anadolu'da Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari'de akşam saatlerinden itibaren kar yağışı başlayacağı belirtildi.



Açıklamada, yağışın yarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak çarşamba günü akşam saatlerine kadar yoğun şekilde etkili olacağı, bazı yerlerde 10-20, bazı yerlerde ise 50 santimetre civarında kar örtüsünün oluşabileceği kaydedildi.

Vatandaşlar, buzlanma, don ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

BATI DA DONACAK

Soğuk hava yönünü batıya çeviriyor, salı gününden itibaren kar geliyor. Hafta ortasından itibaren soğuk havalar tüm yurdu etkisi altına alacak. Kuzey ve Doğu kesimlerde ise kar yağışı ve tipi devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul’da bugün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın (13.12.2016 Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

GÜNEYDOĞU'YA "KAR" UYARISI

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren etkisini artıracak yağış, karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde görülecek.

Gece saatlerinden sonra Diyarbakır, Şırnak ve Siirt ile Batman'ın kuzey ilçeleri ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

Vatandaşların kar nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don ve trafikte aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.