Metrobüs iptali çileye dönüştü

Metrobüs iptali çileye dönüştü
Metrobüs ve tramvay seferlerinin de belirli kısımlarda iptal edilmesi, yolcuları isyan ettirdi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda kutlanmasına getirilen yasağın ardından metrobüs ve tramvay seferlerinin de belirli kısımlarda iptal edilmesi, bazı yolcuları isyan ettirdi.

Valiliğin aldığı karar gereği metrobüs seferleri Beylikdüzü-Cevizlibağ arası, tramvay seferleri ise Cevizlibağ-Bağcılar arası yapılabiliyor. Cevizlibağ'da inmek zorunda kalan yolcular, Anadolu Yakası istikametine gitmek için İETT, Özel Halk Otobüsü, dolmuş ya da taksiyi kullanarak geçebiliyor. Bu durum, Cevizlibağ'da yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Bazı taksiler Mecidiyeköy istikametine gidenler için 'taksi-dolmuş' hizmeti veriyor. Metrobüsten inen yolcular sefer iptallerine tepkili.

'İŞÇİLERİN BAYRAMI DİYORLAR REZİLLİK...'

Zincirlikuyu'ya gitmek için bindiği metrobüsten Cevizlibağ'da inmek zorunda kaldığını dile getiren bir yolcu, "İşçilerin bayramı diyorlar, rezilik bayramı. Kendi imkanlarımla gitmeye çalışacağım artık" dedi.

'İNSANLARIN NASIL ULAŞIM YAPACAĞINI DÜŞÜNMÜYORLAR'

Sabiha Gökçen Havalimanı'na gideceğini belirten bir yolcu ise, "İnsanların nasıl ulaşım yapacağını düşünmüyorlar. Sadece yolları kapatıyorlar. Artık 4 vasıtayla gitmeye çalışacağım, amaç ne anlamış değilim. Eylem burada, orayı kapatıyorlar" diye konuştu.

'OY ZAMANI GELİP OY İSTEMESİNİ BİLİYORLAR'

Eylem yapmak istedikten sonra özel taksiyle de gidebileceğini söyleyen başka bir yolcu ise, Belediye Başkanına seslendiğini ifade ederek, "Oy zamanı gelip bizden oy istemesini biliyorlar. Koltuğundan kalksın gelsin bu insanların halini bir görsün" şeklinde konuştu.

'GİDECEĞİM YERE NASIL GİDECEĞİMİ BİLMİYORUM'

Bahçelievler'den metrobüse bindiğini söyleyen başka bir yolcu ise "Zincirlikuyu'ya gitmeye çalışıyorum, yollar kapanmış. Valilik karar alıyor ve yolumuzu kesiyorlar. Gideceğim yere nasıl gideceğimi bilmiyorum. Hangi hakla benim yolumu kesiyorlar. Biz Cumhuriyetle yönetiliyoruz, yolumuzu kesemezler. Yaptıkları yollardan gitmemiz gerekiyor. Gidemeyeceksem bu yolu niye yapıyorlar?" dedi.

'İŞE GİTMEK ZORUNDAYIM MAĞDURİYET YAŞIYORUM'

Esenyurt'ta oturduğunu ve Etiler'e işe gitmeye çalıştığını belirten diğer bir yolcu ise, "İşe gitmek zorundayım, mağduriyet yaşıyorum. Cevizlibağ'dan Etiler'e nasıl gitmem gerekiyor, Vali bunun hesabını vermesi lazım. Vali devletin adamı olmalı ve halka hizmet etmeli bu ohal neden?" ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.