Metrobüs Yankesicisi Suçüstü Yakalandı

Metrobüs Yankesicisi Suçüstü Yakalandı
'Güven timleri' şüphe üzerine metrobüs durağından itibaren takibe aldıkları yankesiciyi cep telefonunu çaldıktan sonra indiği durakta suçüstü yakaladı.
Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu'na bağlı 'Güven timleri' şüphe üzerine metrobüs durağından itibaren takibe aldıkları bir şüpheliyi cep telefonunu çaldıktan sonra indiği durakta suçüstü yakaladı.

BOŞ ARAÇLARA BİNMEDİ

Simitçi, temizlik işçisi, su satıcısı veya sıradan bir kişi gibi sivil dolaşan 'Güven timleri' yankesicilerir korkulu rüyası oldu. Görevliler, H.C. adlı kişinin Merkez Üniversite Kampusu durağında beklerken, gelen boş araçlara binmediğini, yolcuların çanta ve eşyalarını gözlemlediğini görünce onu göz takibine aldı.

"KIZ KARDEŞİME AİT" DEDİ

Bu kişinin boş araca binmediği halde kalabalık olan Zincirlikuyu yönüne giden araca yolcuları sıkıştırarak binmeye çalıştığı, Cevizlibağ durağında inerek kalabalık olan bir araçta bir kadını sıkıştırarak Avcılar yönüne giden metrobüse bindiği görüldü. Sivil 'Güven timi'ndeki polisler de aynı araca binerek Şirinevler durağındaki itiş- kakış sırasında H.C. hızla inerek uzaklaşmaya çalışınca durak çıkışında durdurularak üzeri arandı. Üzerinde pahalı bir akıllı telefon bulunan H.C. bunun kız kardeşine ait olduğunu öne sürerken, cihazın kilidini açamadı ve çelişkili yanıtlar verince gözaltına alındı. İncelenen cep telefonundan sahibine ulaşılarak karakola yönlendirildi. Şüpheli Atatöy Polis Merkezi'ne teslim edildi. Soruşturmaya devam ediliyor.

GEÇTİĞİMİZ AY GÖREVLENDİRİLMİŞLERDİ

Geçen Aralık ayının sonunda metrobüs durakları ve araçlarında artan sayısı 300'e yaklaşan hırsızlık veya yankesicilik olayları üzerine sivil 'Güven timleri'nin metrobüslerde de görev yapmasını kararlaştırmıştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ile 'Güven timleri' işbirliği yaparak Edirnekapı'daki İETT metrobüs güvenlik şefliğinde kamera görüntülerini, Bakırköy'deki BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'de şüphelilerin kullandıkları İstanbul Kart bilgilerini tek tek incelemeye almıştı. Büyük takip ardından genellikle 08.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatlerinde metrobüse binen ve hırsızlık yapan 4 şüpheli tek tek belirlerek yakalanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.