Ölü Doğan Bebeklerini Buzdolabında Sakladılar

Ölü Doğan Bebeklerini Buzdolabında Sakladılar
Suriyeli Ayşe Glhaccar'ın bebeği karnında öldü. Ölü doğan bebek, kutu içinde aileye verildi. Aile cenaze masraflarını karşılayamayınca cenini kutu ile buzdolabına koydu.
Suriyeli Ayşe Glhaccar'ın bebeği karnında ölünce ameliyatla alındı. Ölü doğan bebek, bir kutu içinde aileye verildi. Aile cenaze için belediyeden yardım alamayınca baba Abdullah Glhaccar, cenini kutu ile buzdolabının buzluğuna yerleştirdi.

HASTANE HASTANE DOLAŞTILAR

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 2 yıl önce Türkiye`ye gelen Glhaccar Ailesi, İstanbul Esenyurt`ta yaşamaya başladı. 4 çocuklu aile, beşinci çocuklarını beklemeye başladı. Hamileliği 6 aya ulaşan anne Ayşe Glhacca, 3 gün önce sancılarının artması üzerine eşi Abdullah Glhaccar tarafından gece 02.00 sıralarında Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastane yetkilileri, annenin düşük yaptığını söyleyerek başka bir hastaneye sevk etti. Zeytinburnu'nda başka bir hastaneye giden çift, hastanede doktor olmaması nedeniyle Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

DERDİNİ TÜRKÇE ANLATAMADI

Şiddetli sancı ve bebeğin yarısının gelmesi nedeniyle acilen ameliyata alınan kadının bebeğinin öldüğü anlaşıldı. Bir kutuya konulan bebek aileye verildi. Türkçe derdini anlatamayan aile, ne yapacağını bilmez halde evine gönderildi. Abdullah Glhaccar, Esenyurt Belediyesi'ne başvurarak cenaze için yardım istedi. Belediye yetkililerinin kendisine "Sen eve git, biz bebeği nereye gömeceğini sana söyleyeceğiz" dediğini aktaran Glhaccar, cenini buzdolabına koydu. Cuma günü öğleden bu yana bebeğin buzdolabında olduğunu söyleyen Suriyeli baba, kendisine cenaze için yardım eli uzatacak yetkili bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.