Panik butonu yetmiyor

Panik butonu yetmiyor
İstanbul'daki taksilerde 'İstanbul Taksi ve Çağrı Merkezi' projesi ile önümüzdeki dönemde bulundurulması zorunlu hale gelecek panik butonlarının gasp, darp ve ölüm tehlikesinin olduğu anlarda yeterli bir önlem olarak görülemeyeceğini kaydeden Duman, "Bu m
Bize hiçbir şekilde danışılmadan, sorulmadan bir takım tedbirler alınıyor. Can güvenliğimizin sağlanması için bize panik butonu sunulmaktadır. Ancak bizler panik butonu değil, kabinli araç istiyoruz. Kabinli araç, bu işin yüzde 90 oranında kesin çözümüdür.


Mevcut arabalara da paravan şeklinde kabin istemiyoruz, kabinli araç istiyoruz. Burada kurduğumuz çadır ile dikkat çekmek ve kamuoyunda bir bilinç oluşturmak istiyoruz. Toplanan imzaları Ankara'da TBMM Başkanı, mecliste grupları bulunan siyasi partiler ile tüm yetkililere teslim edeceğiz" diye konuştu.


Bassam ne olacak?
Kampanyaya destek veren taksici Aytekin Ayhan ise taksicilere yönelik gasp ve darp olaylarına dikkat çekerek, "Benim kafama silah dayandıktan sonra panik butonuna bassam ne olacak, basmasam ne olacak? Yetkililer masa başından güzel konuşuyorlar ancak panik butonuyla kendimizi koruyamayız. Bunun çözümü kabinli araçtır" dedi.

Öte yandan geçmişte gasp edilen taksiciler ile öldürülen taksici yakınları da imza çadırına gelerek kampanyaya destek verdi. Bugüne kadar yaklaşık 5 bin civarında imza toplanan
kampanyanın 7 Şubat tarihine kadar devam edeceği açıklandı.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.