RAUF DENKTAŞ’IN EŞİNE SÜRPRİZ ZİYARET…

RAUF DENKTAŞ’IN EŞİNE SÜRPRİZ ZİYARET…
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın doğumunun 91. Yıldönümü’nde eşi Aydın Denktaş’a sürpriz ziyarette bulundu. Kurucu Cumhurbaşkanı ile geçmişte anıları olan yakın dos
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucusu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın doğumunun 91. Yılı hoş bir sürpriz ile anıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’ı Beylikdüzü’ndeki evinde ziyaret ederek, Aydın Hanım’ın Denktaş ile olan anılarını dinledi.

 

Küçük Rauf’un Anlamlı Ziyareti…

 

Sürpriz doğum gününün diğer anlamlı tarafı da Rauf Denktaş ile geçmişte paylaşımları olan ve dostluk kuran Hasan Taş’ın “Rauf Denk” adını verdiği küçük oğlunun da ziyarette yer alması oldu.  Başkan İmamoğlu’nu ve küçük Denktaş’ı karşısında gören Aydın Denktaş ise mutluluktan duygulu anlar yaşadı. Küçük Rauf’a “senin adın neydi” sorusu üzerine 9 yaşındaki minikten “adım Rauf Denktaş” cevabını alması da keyifli görüntüler oluşturdu.

 

Denktaş: “O’nu Çok Arıyorum”

 

Başkan İmamoğlu, Aydın Denktaş ve Rauf Denktaş ile ilgili küçük bir anısını paylaşarak, “Siz beni Girne’nin girişinde gördünüz. Daha öğrenci olduğum yıllardı. Sayın Denktaş araba kullanıyordu. Siz de yanındaydınız. Rauf Bey arabanın camını açtı, ‘nasılsız çocuklar’ dedi. Heyecanla selamlaştık. Çok şaşırdım” diye konuştu. Aydın Denktaş da “Devamlı halkın içindeydi. Tüm esnafı tek tek ziyaret ederdi. Gerçekten de çok iyiydi. O’nu çok arıyorum. Yerini dolduracak hiçbir şey yok” diyerek cevap verdi.

 

Anılardan Kareler Duygulandırdı

 

Her durumda kendilerinin yanında olduğunu, Kıbrıs ve Rauf Denktaş adına güzel işler yapmak istediklerini belirten İmamoğlu,  Denktaş’ın büyük izler bırakan kahraman bir kişilik olduğunu kaydetti. Anlamlı ziyaret için Başkan İmamoğlu ve dostları Hasan Taş’a teşekkür eden Aydın Denktaş, üzerinde eşi Rauf Denktaş ile evlilik fotoğraflarının basılı olduğu pastanın mumlarını Rauf Denktaş adına heyecan içinde üfledi. Ardından İmamoğlu, Aydın Denktaş’a eski fotoğrafların yer aldığı bir anı albümünü armağan etti. Hediyeyi çok beğenen Denktaş, çerçevede gençlik yıllarından kareleri, eşi ve çocuklarının eski fotoğraflarına özlemle baktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.