SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAMIN SIRRI BALIKTA GİZLİ!

SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAMIN SIRRI BALIKTA GİZLİ!
İstanbul’un tecrübeli belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu kez belediyecilik konusundaki fikirlerin yerine toplum sağlığına yönelik önemli bir konuya dikkati çekti.
 Akgün. Dünyanın farklı ülkelerine yaptığım ziyaretlerde gördüm ki; uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı öncelikle dengeli beslenme. Balık tüketimi dengeli beslenmenin birinci unsuru halini almış. Balık tüketimi sağlıklı yaşam süresini artırıyor” dedi.

  

HAFTADA EN AZ İK KEZ

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrının öncelikle sağlıklı beslenmeyle mümkün olduğuna dikkati çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, herkesin haftada en az iki kez balık tüketmesi gerektiğini söyledi.

TECRÜBELERİNİ ANLATTI

 İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan’ın Beylikdüzü Yaşamvadisi Tesisleri’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Akgün, kişisel bilgi ve tecrübelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Yurtdışı gezileri sırasında dünyanın dört bir yanından edindiği beslenme ve sağlıklı yaşam konularındaki bilgileri aktaran Hasan Akgün, “Türkiye’de en uzun yaşam ortalama 60 yaşa kadar düştü. Çünkü sağlıklı beslenmiyoruz.  Avrupalı, Uzakdoğulu yaşamda ortalaması 90’lara kadar çıkıyor. O ülkelerin hepsinde; cildi, vücudu, kemik yapımızı genç tutan balık tüketiminin fazla olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

MEVSİMİNE GÖRE BALIK ŞART

Türkiye’de balık av sezonunun açıldığı ve balık bolluğunun yaşandığı şu günlerde genç, yaşlı herkese bol bol balık yemelerini öneren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Balıkçı Kenan tezgâhında elinde tuttuğu palamut balıklarını kameralara göstererek, “Mevsimine göre yaz kış balık yemeliyiz. Bu aralar denizde palamut bolluğu varmış. Herkes taze taze tüketsin. Şahsen ben yaz kış fark etmez haftada en az iki kez muhakkak balım yerim. Sağlıklı ve uzun yaşam istiyorsak balık ihmal edilmemeli” dedi.

BALCI: BALIĞA DOYMAK YOK

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, balık tezgahını ziyaret ederek, topluma balığı ve deniz mahsullerini sevdirdiği gerekçesiyle plaket verdiği Balıkçı Kenan Balcı ise, denizlerde tam anlamıyla balık bolluğu yaşandığını ifade etti. Balcı, “Balık bolluğunun seyri çok güzel devam ediyor. Palamut ve hamsi ile devam eden bolluğun, diğer balık türlerinin de bolluğuyla devam etmesini umuyoruz. Bu av mevsiminde de halkımız balığın her türünü tüketecek. Hani; halk balığa doyacak derler ya, balığa doymak yok. Balığa doymuyoruz, haftada en az üç kez balık yiyoruz. Sağlığımız için bol bol balık öneriyorum” şeklinde konuştu.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.