Sokak hayvanları artık kimsesiz değil

Sokak hayvanları artık kimsesiz değil
Sokaklara terk edilen minik dostlarımız artık sahipsiz değil. Her yıl onlarca sokak hayvanını sağlık taramasından geçiren Çatalca Belediyesi, sahiplendirme programı ile de onlara yeni yuvalar buluyor.

Çatalca Belediyesi can dostlarımızın 5199 sayılı Hayvanları Koruma ve Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda, daha uygun yaşam şartlarında hayatlarını devam ettirmelerini sağlıyor. İlçe sınırları içerisinde sahipsiz bir şekilde gezen yada sahipleri tarafından terk edilen sokak hayvanlarını rehabilitasyon merkezine alan Çatalca Belediyesi, hayvanlara gerekli aşıları ve tedavileri uyguluyor. Kayıt altına alınarak küpeleri takılan hayvanlar daha sonra isteyen vatandaşlara sahiplendiriliyor.

Onların sahibi olur musunuz?

Vatandaşların ihbarlarını da değerlendirerek harekete geçen ekipler hasta sokak hayvanlarını yerlerinden alarak tedavi işlemini gerçekleştiriyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvuran Çatalcalılar, birbirinden sevimli sokak hayvanlarının sahibi oluyor. Evinizin neşe kaynağı olacak dostlarınıza ilk aşıları ve bakımları da müdürlük tarafından yapılıyor.

Sıcak yuvaları oluyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, oluşturdukları sahiplendirme programıyla sokak hayvanlarına sıcak bir yuva bulabilmeyi amaçladıklarını belirtti. Sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyon işlemlerinin Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından titizlikle yapıldığını belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Sokak hayvanlarına tedavi, bakım ve kısırlaştırma gibi birçok müdahalede bulunuyoruz. Tamamen sağlıklı bir hale gelen hayvanları ücretsiz olarak sahiplendiriyor onlara birer yuva buluyoruz” dedi.

Büyük sorumluluk

Sahipsiz hayvanlara yuvasını açmak isteyen hayvan severlerin Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bizzat giderek sahiplenebileceğini ifade eden Başkan Cem Kara, “Bir ailenin hayvan sahiplenmesi çok güzel ancak büyük bir sorumluluğu olduğu unutmamalı. Bir canlıyı sahiplenmenin yükümlülüklerini iyi bilmek, onun ihtiyaçlarını karşılamak gerektiğini unutmamak lazım. Sadece yaz sezonunda birkaç ay değil, 10-15 yıl sürecek bir birlikteliğe adım attıklarını iyi bilsinler” sözleriyle yeniden sokaklara bırakılan hayvanların yaşayacağı travmaya dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.