SURİYELİLERE BAYRAM SEVİNCİ

SURİYELİLERE BAYRAM SEVİNCİ
Suriye’deki iç savaş nedeniyle vatanlarını terk eden Suriyeli mültecileri Esenyurt Belediyesi Ramazan Bayramı'nda da yalnız bırakmadı.

'deki iç savaş nedeniyle vatanlarını terk eden Suriyeli mültecileri  'nda da yalnız bırakmadı.

 ilçesinde yaşayan ve vatan hasreti çeken Suriyeli mültecilere  bayram sevincini yaşamaları için eğlence programı düzenledi. Mülteci çocuklar Esenyurt Şehitler Parkı lunaparkında doyasıya eğlendi. Çeşitli ikramların yapıldığı lunaparkta Suriyeli çocuklar ve aileleri gönüllerince unutamayacakları bir gün geçirdiler. Savaşın acı yüzünü bir nebzede olsa unutan çocuklar Başkan Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ettiler.

Suriyeli çocuklara Esenyurt Belediyesi tarafından hazırlanan lunapark eğlencesi sonrasında ilçede yaşayan 5 bine yakın Suriyeli aile Esenyurt Gaziler Parkı Şehir Stadyumunda Başkan Necmi Kadıoğlu ile birlikte akşam yemeğinde bir araya geldiler.  

“ BİR NEBZE OLSUN MUTLU ETMEK İSTEDİK”

Yemek öncesinde konuşma yapan  Belediye Başkanı , "Geçen sene Suriyeliler için okul açtık. Müfredattaki eğitimlerine burada devam edebiliyorlar. Ayrıca Türkçe dil eğitimi de veriliyor. Belediye binamızda onlar için kurduğumuz bürodan yardım alabiliyorlar. Bu etkinliklerimizle çocukları ve aileleri bir nebze de olsa mutlu ettik. Kendi ülkelerinde eksik kalan bazı şeyleri tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

“KAHROLSUN YERYÜZÜNDEKİ BÜTÜN ZALİMLER”

Sözlerine Suriyeli vatandaşlara kürsüden seslenerek devam eden Başkan Kadıoğlu, “ Eğer bayram yapabiliyorsanız bayramınız mübarek olsun. Bugün istedim ki siz değerli kardeşlerimle Bayramı idrak edelim sizlerle yemek yiyelim. İçinde bulunduğunuz şartları biliyoruz ve takip ediyoruz. Elimizden geldiği kadar sizlerle ve sizlerin dertleri ile ilgilenmeye çalışıyorum. Sizler kendinizi Türkiye’de buralarda misafir hissetmeyiniz. 1915’te Çanakkale’de sizlerin dedeleri burada savaştılar. Ama İngilizler, Fransızlar, Yahudiler bizi birbirimizden ayırdılar. Bir araya gelmememiz içinde 100 yıldır uğraşıyorlar. Bütün bu çekilen çilelerin inşallah bir sonu gelecektir. Bizi birbirimizden kopardılar biliyoruz. Şu anda gerek Suriye, Irak ve Filistin’deki bu sıkıntılar bize bu oyunları oynayan İsrail’in, İngiliz’in ve Fransız’ın oyunlarıdır. Bütün bu kötülük ve şer karşısında Müslümanlar maalesef bir araya gelemiyor. İnşallah bir gün bu sıkıntılar bitecek ve biz Müslümanlar bir araya geleceğiz. Onun için hep birlikte sabredeceğiz. Bu ülkede yaşadığınız süre içinde biz sizlerin her zaman yanınızda olacağız. Başınız daima dik olsun, bulunduğunuz topraklar Müslüman toprağıdır. Birileri istemese de bu böyledir. Allah Müslümanların birliğini daim eylesin. Kahrolsun yeryüzündeki bütün zalimler ve kahrolsun bütün Yahudiler, yaşasın İslam birliği diyorum” dedi.

Suriyeli mülteciler, lunaparktaki eğlence programının ardından  Şehir Stadyumu'nda Belediye Başkanı  ile birlikte akşam yemeği yediler.

 SURİYELİLERDEN KADIOĞLU’NA MANEVİ HEDİYE

Programda Suriyeli mülteciler adına Kadimon Derneği Başkanı Ola Ragıpoğlu ve Fatma Hüseyin konuşma yaparak Türkiye devletine ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na sonsuz teşekkür ettiklerini söylediler. Ola Ragıpoğlu tarafından Suriyelilere yönelik destek ve hizmetlerinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na işlemeli Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Suriyelilerin yaşama adapte olabilmeleri için  birçok yardıma imza attı.  Belediye binasında Suriyeliler için bir irtibat bürosu kuruldu. İrtibat bürosunda Suriyelilerin gıda, iş bulma, yemek, sağlık ve okul ile ilgili birçok ihtiyacına cevap veriliyor. Şu ana kadar yaklaşık bin aile irtibat bürosundan yardım aldı. Suriyeliler için belediye tarafından bir okul kuruldu. Suriyeli mülteciler belediyenin anlaşmalı olduğu eczaneler ve sağlık kuruluşlarından ise ücretsiz faydalanabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.