Tatil için geldi, sokak hayvanları için bir daha dönmedi

Tatil için geldi, sokak hayvanları için bir daha dönmedi
Bodrum'da yazlığı bulunan emekli makinist 69 yaşındaki Ramazan Arslan, kendini tatilcilerin evlerine dönerken sokağa bıraktığı köpek ve kedilere adadı.
 Son güncelleme: 25 Ocak 2015 11:55 Mynet haber bugün 4.951.088 defa okundu . PaylaşTweetlePaylaşPaylaşGönder Emekli maaşının yarısını bu hayvanlara harcayan Arslan, dört yıldır bu nedenle Almanya'daki yakınlarının yanına dönmüyor. Elinde yiyecekle sokakta göründüğünde onlarca kedi köpek Arslan'ın çevresini sarıyor. Kendini bu işe adadı 24 yaşında gittiği Almanya'nın Köln şehrinde yıllarca makinist olarak çalışan 3 çocuk, 3 torun sahibi Ramazan Arslan, emekli olup, beş yıl önce Bodrum Kadıkalesi Mahallesi'nden yazlık villa aldı.


"Yazları üç, dört ay tatil yaparım. Kışları ise Almanya'da geçiririm" dediği Bodrum'dan, tutkunu olduğu sokak hayvanları nedeniyle ayrılamadı. 4 yıldır, Kadıkalesi ve Turgutreis Mahalleri'nde her gün saat 10.00 ile 15.00 adrasında dolaşıp, 100'e yakın kedi ve köpeği kuru mama ve restoranlardan topladığı yemek artıklarıyla besleyen Arslan, bakım ve tedavilerini de yaptırıyor. Arslan, herbirine isim verdiği bu hayvanlara, üzerinde telefon numarasının yazılı olduğu bir de tasma takıyor. Başlarına bir şey geldiğinde bu numaradan kendisine ulaşılması halinde kolaylıkla bu hayvanlara ulaşıp, gereken desteği sağlayabilmek için böyle bir yönteme başvurduğunu belirten Arslan, "Ailecek 15 yıldır Bodrum'da tatil yapıyoruz. Burayı seviyorum. Kısa tatilleri emekli olunca uzatmak için ev aldık, yerleştik. Ancak, 4 yıl önce tatillerini bitirip dönenlerin sokaklara bıraktıkları kedi ve köpeklerin kış gününde sahipsiz kaldığını görünce yüreğim sızladı. Önce 3 köpek ve 6 kediyi sahiplendim. Evimde beslemeye başladım. Ardından bölgedeki kedi ve köpeklere her gün düzenli yemek ve kuru mama vermeye başladım, aşılarını tedavilerini yaptırdım. Kış olunca tatilcilerin beslediği hayvanları bırakıp gitmeleri nedeniyle sayılarıda arttı ama benim için önemli değil. O hayvancıklar da bu topraklarda doğdu büyüdü. Burada onların da en az bizim kadar yaşama hakları var. Bu nedenle maaşımın her ay yarısını onlara harcıyorum. Bu nedenle artık iki, üç günlüğüne de olsa Almanya'ya zor gidip geliyorum. Özellikle kış günleri onları yalnız bırakamam. Sadece yaz aylarında bir, iki günlüğüne çocukları ve torunları görmeye gidip hemen dönüyorum. Astım hastasıyım. Doktor, 'Kedi, köpeğe yaklaşma' dedi ama onların sevgisi zaten beni yaşama bağlıyor. Nefesim yettiğince sayıları yüze yaklaşan kedi ve köpekleri beslemeye bakımlarını yaptırmaya devam edeceğim" dedi. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu da Ramazan beyin yaptığını asla unutmayacaklarını belirtip, "Bugünlerde sokaklara zehirli kıyma atarak birçok köpeğin ölümüne neden olanlara karşılık kış gününde aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan hayvanlara sahip çıkan Ramazan Bey'e teşekkür ediyoruz. Son derece örnek bir davranış ortaya koyuyor" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.