Tecavüzcü koğuşuna sübyan sürgünü!

Tecavüzcü koğuşuna sübyan sürgünü!
Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan 87 çocuk mahkum, yer olmadığı gerekçesiyle yetişkinler ve tecavüz suçlularının bulunduğu L2 Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan 87 çocuk mahkum, yer olmadığı gerekçesiyle yetişkinler ve tecavüz suçlularının bulunduğu L2 Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Tedirgin olan mahkum aileleri yer değişikliğine tepki gösterirken, cezaevi yetkilileri çocukların ayrı bölümlere yerleştirildiğini savundu.

Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaşları 13 ile 17 arasında değişen 87 çocuk mahkum yer olmadığı ve disiplinsiz davrandıkları gerekçesiyle aynı kampüs içerisinde bulunan L2 Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi. L2'de yetişkin ve tecavüz suçundan mahkum olanların kalması ailerin tepkisine neden oldu. 87 çocuk mahkumun dağıtıldığı L2 Cezaevi'nde bazı yetişkin mahkumların da bu duruma tepki gösterdiği ve çocukların bir kısmını idareye teslim ettiği öğrenildi. Cezaevi idaresi ise çocuk mahkumların yetişkinler ile birlikte kalmadığını ileri sürerek, ayrı bölümlere yerleştirildiklerini iddia etti.



Sorumluluk yetkililerin
Maltepe'de yaşanan bu skandal hakkında gazetemize konuşan Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel yaşananları vahşet olarak değerlendirerek, "Acilen bu durumun önüne geçilmesi lazım" açıklamasını yaptı. Çocukların kendilerini koruyamayacağı bir ortamda kalmasına göz yumanların, işlenecek her hangi bir suçun ortağı olacağını savunan Yüksel, "Bu çocuklara mutlak suretle ayrı bir koğuş açılmalı ve koruma altına alınmalıdırlar. Cezaevlerinden her gün kötü bir haber geliyor. Yeni bir kötü haberin gelmemesi için yetkililerin dikkatli ve sorumlu davranmaları gerekmektedir. Biz bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Yüzlerce mektup geliyor
Geçen yıl Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çocuk bir mahkumun diğer çocuk mahkumlar tarafından dövülerek öldürüldüğünü hatırlatan Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, "Yaşanmış bu vahim olaydan sonra çocuk mahkumların yetişkinlerin arasına, özellikle de tecavüz suçlamasıyla ceza yatan mahkumların yanına gönderilmesi tek kelime ile skandaldır. Cezaevlerinin olumsuz şartları ortadadır. Dernek olarak bize mahkumlardan yüzlerce şikayet mektubu geliyor. Bu mektuplardan bazıları gerçeği yansıtmasa da yaptığımız araştırmalar neticesinde çoğunun gerçek olduğunu biliyoruz. Böyle bir durumda bu nakil işleminin sorumluluğunu üstlenen yetkilileri bir kez daha düşünmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cezaevleri yetersiz
Türkiye genelinde cezaevinde yatan mahkum sayısının 170 bin civarında olduğunu sözlerine ekleyen Yüksel, çocuk mahkum sayısının da 10 bin civarında olduğunu ifade etti. Cezaevlerinin yetersiz olduğunu belirten Yüksel, "Yer darlığı var bunu biz de biliyoruz. Fakat yer yok diye çocuk mahkumları yetişkinlerin arasına göndermek olmaz. Bu konuya bir şekilde çözüm bulmak zorundalar. Adı geçen cezaevinden kötü bir haber gelmeden yetkililerin elini çabuk tutması gerekir. Biz dernek olarak sorunun çözümü için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse en yetkili kişiye durumu bildireceğiz" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum