Tepeköy gençliği öğretmenine sahip çıktı

Tepeköy gençliği öğretmenine sahip çıktı
19 Şubat 2013'te Esenyurt'ta göz altına alınarak tutuklanan Esenyurt Dersimliler Derneği Başkanı Hüseyin Kalanç,Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nurcan Kısa,Öğretmen Aynur Barkın ve Sınıf ögretmeni Aşır Emir için Ardahan İli Damal İlçesi Tepeköy gençliği, Esen
Köylüleri ögretmenlerine sahip çıktı
Esenyurt’ta Oturan ve 19 şubat operasyonu ile göz altına alanın Aşır Öğretmen için yapılan basın açıklamasında Tepeköylüler yoğun katılım sağladı. Aşır Emir’ın Edirne F Tipine cezaevinden 2.5 yaşındaki kızı Öykü’ye yazdığı 3 sayfalık mektup arkadaşları tarafından okundu. 
Kalabalık bir kitlenin katıldığı basın açıklamasında. Haksız bir şekilde göz altına alınan arkadaşlarının bir an önce serbes bırakılmasını istediler. Çeşitli sloganlar atılarak okunan basın açıklaması olaysız bir şekilde bitirildi.  

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Zulmün sınırının, yönteminin, saatinin olmadığını olmayacağını hatta her geçen gün giderek artacağını 19 Şubat 2013 sabahın erken saatlerinde medyada “DHKP-C’ye Operasyon, 28 ilde 184 Gözaltı, Büyük Operasyon” haberleriyle onlarca öğretmen,doktor,hemşire ve kamu çalışanları üzerinden bir kez daha gördük. Aynı gün Esenyurt’tan Esenyurt Dersimliler Derneği Başkanı Hüseyin Kalanç,Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nurcan Kısa,Öğretmen Aynur Barkın ve köylümüz Sınıf Öğretmeni Aşır Emir Öğretmen gözaltına alınmıştır. Emniyet ve basının “çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi” demesine inananlar gerçek şu ki opersyonlarda ele geçen belgeler şunlardır: Düğün, Nişan kasetleri, çok sayıda ders, test kitapları, çocuklar için hikaye-okuma kitapları, kültür-sanat dergileri, çocuklarının doğum günü cd’leri, aile fotoğrafları…Gerçekten de komik bir durum. Demekki  kasabı alsanız basına “çok sayıda et ele geçirildi” diye haber yapardınız.
19 Şubat sabahı saat 05.00 de çok sayıda sivil ve resmi polislerce Aşır Emir'in evi ve görev yaptığı okulda yaklaşık üç saat arama yapılmış ve Aşır Emir gözaltına alınmıştır. Dört gün tutulduğu  gözaltı süresince darp ve hakaretlere maruz kalan Aşır Emir’e işkence yapılarak kendisinden zorla tükürük örneği alınmaya çalışılmış,avukatları ve ailesiyle görüştürülmemiştir.Daha sonra çıkarıldığı İstanbul Adliyesinde tutuklanarak Metris Cezaevine oradan da Edirne F Tipine götürülmüştür.

Aşır Emin kimdir?
Aşır Emir geleceğin biliminsanlarını, sanatçılarını, doktorlarını, mühendislerini yetiştirecek, öğrencilerine daha  iyi bir gelecek,yaşanılası bir dünya  hazırlayacak eğitimcidir.Öğretmenlik mesleğini layıkıyla aksatmadan yerine getiren KESK'e bağlı sendika üyesi binlerce öğretmenlerden biridir. Buna karşı sabaha karşı yapılan bu operasyon neden ? Aşır Emir'e mahkemede sorulan sorulardan bazıları şunlardır:

1 Mayıs’a neden katıldın?
Buna bir cevapta biz verelim: Herkesin  bildiği gibi 1 Mayıs tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de devlet tarafından o gün "Resmi Tatil" ilan edilen yüzbinlerce işçinin,emekçinin katıldığı ve  kutladığı bir gündür. 
Grup Yorum Konserine neden katıldın?
Buna bir cevapta biz verelim: Grup Yorum çoğu sanatçılarında destek verdiği,konser afişlerinin belediye otobüslerinde,reklam panolarında,bilboardlarda yer aldığı, konserine yüzbinlerin katıldığı 28 yıldır bu ülkede bir çok yasaklamalara rağmen kesintisiz müzik yapan bir gruptur. 

4+4+4 eylemine neden katıldın?
Buna bir cevapta biz verelim: 4+4+4 Eğitim Sisteminin getirdiği olumlu ve olumsuz sonuçlarını dile getirmek, Parasız-Bilimsel-Ücretsiz Eğitim istemek bakanlık olmak üzere öğretim görevlilerinin,araştırmacıların,velilerin ve en başta öğretmenlerinin işidir. Aşır Öğretmen de bunları yapmıştır.Eğer bu suçlamalarla insanlar tutuklanıyorsa bizde bizim gibi yüzbinlerde bu suçları işledik ve işlemeye devam ediyoruz.Buradan tutuklu tüm KESK’lilere yürekten selamlarımızı gönderiyoruz.Aşır Emir,Hüseyin Kalanç,Ömer Açık,Nurcan Kısa,Aynur Barkın,Ali Erdoğan ve ismini sayamadığımız onlarca memur.Sizler sadece bedenen tutsaksınız.14 Nisan’da Grup Yorum Konserine,1 Mayıs’ta Taksim’e “sizlerin sesiyle” bir ses daha fazla çıkacağız.

Buradan birkez daha söylüyoruz, susmayacağız.AKP faşizmine karşı hep direneceğiz, sokaklarda ve alanlarda olacağız.Aşır Öğretmenimizi sahiplenmekten vazgeçmeyeceğiz.Keyfi tutuklamalara karşı adalet istiyoruz. Aşır Öğretmen mesleğine geri dönsün.Köylümüz,Dostumuz,Öğretmenimiz Aşır Emir ve tutuklu diğer Kamu Emekçileri Serbest Bırakılsın” diyerek ayrıldılar.
 Haber Gül Güyük
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.