THY uçağı acil iniş yaptı

THY uçağı acil iniş yaptı
Türk Hava Yolları'nın, İstanbul'dan KKTC'ye gitmek için dün akşam Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Antalya Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.
Türk Hava Yolları'nın, İstanbul'dan KKTC'ye gitmek için dün akşam Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, kabin basıncı arızası nedeniyle Antalya Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Oksijen maskelerinin açılması bazı yolcular paniğe kapıldı.

THY'nin İstanbul- Ercan seferini yapacak TK970 sefer sayılı yolcu uçağı, dün saat 20.20'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalandı. Ancak uçak kalkışından kısa bir süre sonra kabin basıncı arızası meydana  geldi.

135 yolcu taşıyan uçağın kaptan pilotu, Antalya Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek arızanın bilgisini verdi. Bu sırada oksijen maskelerinin açılmasıyla birlikte uçaktaki yolcular arasında panik başlarken, THY uçağı, Antalya Havalimanı'na sorunsuz iniş yaptı. Terminale alınan yolcular, THY'nin tahsis ettiği başka bir uçakla yaklaşık 4 saatlik gecikme sonrasında saat 01.30'da Ercan'a gönderildi.

Uçakta oksijen maskelerinin açılmasının verdiği telaş anlarını cep telefonunun kamerasıyla görüntüleyen uçak yolcularından Ece Değirmenci, "Hiçbir şey anlamadık, aniden uçak hızla alçalmaya başladı ve oksijen maskeleri açıldı. Kimse bize bir şey anlatmadı. Aniden Antalya'ya iniş yaptık ve rötar sonrasında başka bir uçakla Ercan'a havalandık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.