TOFD’a Geleneksel İftar Ziyareti

TOFD’a Geleneksel İftar Ziyareti
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin ve Fener Rum Patrikhanesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği birlik iftarı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Fener Rum Patriği I.Bartholomeos’un yoğun programı dolayısıyla yer alamadığı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen geleneksel iftar ziyaretinde, Fener Rum Patrikhanesi yönetiminden Terkos Metropoliti, Apostol Eminansları ve Peder Yuakim Billis ile bitikte Bakırköy Belediyesi’ni temsilen Meclis Üyesi Servet Toraman, çok sayıda iş adamı ve engelli vatandaş katıldı. 1998 yılında kurulan bu derneğin birincil hedeflerinden biri, yeni oluşabilecek kalıcı sakatlıkların önlenmesi ve toplumun bu alanda bilgilenmesini sağlamaktır.

Her yıl geleneksel biçimde TOFD üyelerine özel olarak düzenlenen iftar sırasında, TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, Terkos Metropoliti ve Apostol Eminansları birlik beraberlik mesajları verdiler. İftar yemeğine ev sahipliği yapan TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, “Yıllardır gelenekselleşen, dinlerin kardeşliğinin en güzel örneklerinden biri olan iftar yemeğinde, TOFD ailesi olarak Fener Rum Patrikhanesi’ni yeniden ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu” dile getirdi. Fener Rum Patriği adına konuşan Apostol Eminansları, “Ramazan Ayı’nın hepimizi kendimizle buluşturmaya, modern çağların hastalığı olarak tespit edilen benlik yalnızlığımızı ortadan kaldırmaya, rahmet, mağfiret, kardeşlik, adalet ve şefkat gibi manevi değerleri yeniden hatırlatmaya en elverişli münasebettir. Memleketimizde ve dünyada savaş olmasın, barış olsun’’ dedi.

Konuşmaya dahil olan
Terkos Metropoliti şunları dile getirdi, “Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği üyeleri ve engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamdaki tüm aktivitelere katılmalarını, hayat mücadelesi vererek, yaşamlarını diğer insanlarla birlikte eşit koşullarda geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer almalarını hayranlıkla izlediğimizi itiraf etmeliyiz” diyerek konuyla ilişkin düşüncelerini aktardı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.