TÜRKYILMAZ; TEK SUÇLARI TÜRK OLMAKTI!

TÜRKYILMAZ; TEK SUÇLARI TÜRK OLMAKTI!
Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz tarihte kara bir leke ve bir insanlık suçu olan Azerbaycan Hocalı Katliamı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

İnsanlıktan nasibini almamış Ermeni’lerce katledilen 613 yurttaşımızın hala kanı yerde dururken açılımdan bahsetmek şehitlerimize ihanetten öte değildir. Türkyılmaz, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’da yapılan katliamın insanlık tarihi için de kara bir leke olduğunu söyledi. Hocalı katliamının yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, “İnsanlıktan nasibini almamış Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan o kara gecede bölgedeki Sovyetlerin 366. Mekanize Alayının da desteği ile Hocalı Kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi hunharca katletti.

“Tek suçları Türk olmaktı”

Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlendi. Bir vahşetti yaşananlar, bir zulüm. Ne ortaçağda ne de çok uzağımızdaydı. Yakın bir tarihte ve bütün insanlığın gözleri önünde yaşanmıştı o kara gece, insanlığın o yüzkarası. Arkasına Rus desteğini alan Ermeni ordusu, dağlık Karabağ’ı işgal ederek Hocalı’da yaşayan çoğu silahsız kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insanı vahşice yok etti o gece. İnsanların derilerini soyarak, hamile kadınların karnını yararak, çocukların cesetleriyle oyun oynayarak. Yüzlerce insan, o gece hunharca, barbarca öldürüldü. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek işkence yöntemleri bu insanların üzerinde denendi. Hiçbir suçları yoktu sadece Türk olmalarıydı, gözü dönmüş katiller tarafından hunharca katledilmelerinin tek sebebi. Evet, bütün günahları Türk olmaktı” dedi.

“Tarih sussa, hakikat susmayacak”

Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı köyünde 26 Şubat 1992 yılında yaşanan katliamı uluslararası camianın suç olarak kabul ettiğine de dikkat çeken Şenol Türkyılmaz, uluslararası bütün sözleşmelere de aykırı bir soykırım olarak görüldüğünü belirterek, sözlerine şöyle devam etti; “Fakat ne ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’, ne ‘Cenevre Antlaşmaları’ ne de diğerleri hiçbiri çare olmuyor. Zulüm gören Müslüman ise hele bir de Türk ise, bütün vicdanlar sağırlaşıyor, bütün gözler körleşiyor ve bütün idrakler kararıyor. Ama şairin dediği gibi bir gerçeği unutuyorlar: Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Hâlbuki biz sussak tarih susmayacak, Tarih sussa, hakikat susmayacak, Onlar sanıyorlar ki; bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Hâlbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar, Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrı’nın gazabından kurtulamayacaklar.”

“Milletimiz Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacak”

Çağdaş dünyanın halen Hocalı katliamına sessiz kaldığını ve görmezden geldiğini sözlerine ekleyen MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, “Türk’ün çığlığı uluslararası kamuoyunda hiçbir yankı bulmamaktadır. Unutmasınlar ki aziz milletimiz Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır. Bu vesile ile katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.