Uğur Mumcu, Karanlığa yakılan Mumlarla anıldı

Uğur Mumcu, Karanlığa yakılan Mumlarla anıldı
Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara’da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konan C-4 tipi plastik bombayla katledilişinin 22. Yılında Büyükçekmece de karanlığı aydınlatan mumlar eşliğinde anıldı.
CHP Büyükçekmece ilçe örgütünün organize ettiği anma etkinliği Pazar akşamı Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önünde gerçekleşti. Uğur Mumcu’nun isminin mumlar ile yazıldığı bir kalp içerisine ve etrafına da karanfiller serpildiği etkinlikte katılımcılar Uğur Mumcu’nun hatırlanmasından rahatsızlık duyanların inadına her 24 Ocak’ta kendisini anacaklarını ve fikirlerini hatırlatacaklarını belirten sloganlar attılar.

Gökbulak, Mumcu, Katledilirken Bizim Partimiz iktidar Orağı idi!

Anma etkinliğin de konuşan CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, 24 Ocak bizim ülkemizde önemli bir tarihtir. Biliyorsunuz 24 Ocaklar önce 24 Ocak kararlarının kabul edilmesiyle başladı. 24 Ocak kararları kabul edilmesinin sebebi ise Türkiye de demokrasi uygulandığı süreçte asla uygulanmayacak ekonomik programlar 24 Ocak kararları ile uygulanmaya konuldu. Arkasından da 12 Eylül darbesi geldi. Bu 12 Eylül darbesi 24 Ocak kararlarının demokrasinin olmadığı bir ülkede rahatlıkla uygulanması içindi. Daha sonra ise Cumhuriyeti savunan Türkiye’nin tam bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü savunan Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan insanlar kardeş kurşunlarla ya da başkaca kardeş soytarılarıyla ortadan kaldırılmak için uğraşılmaya başlandı.
Bunların en önemlisi rahmetli Uğur Mumcu’dur. Mumcunun katledildiği tarihte ben Ankara da öğrenci idim bütün deliller süpürüldü 
ve yok edildi. Bu iş yapıldığında ise AKP İktidarda değildi arkadaşlar, Bizim partimiz de iktidar ortağı idi. Bizim partimiz bu işin aydınlatılması için gereken çabayı gösterse de bir sonuca ulaşamadı. Bu çok önemlidir ve üzerinde düşünülmesi gereken konulardır dedi. 



Geçmişte yaşanan acılarımızın yıldönümüdür.

Gökbulak, Bu günün başka bir önemi daha var bir barış savunucusu kendi bulunduğu ortamda barışı getiren barışın olması için çaba sarf eden Gaffar Okan, oda bu tarihte bu gün bir suikastta öldürüldü. Türkiye de barışı savunan ne kadar yurt sever varsa bunların hepsi zarar görüyor. Bu gün ayrıca aydın güven Gürkan ve İsmail Cemin de ölüm yıl dönümü kendilerini rahmetle anıyoruz. 
Büyük insan, ülkesi adına doğruları savunduğu için katledilen araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu büyük bir saygıyla anıyoruz bugün onun tavrını, dürüstlüğünü, korkusuzluğunu ve yılmaz cumhuriyet idealleri savunuculuğunu arıyoruz dedi. Gökbulak,  Anma etkinliğini gece yapmalarındaki amaçlarını ise yaktığımız mumlarla karanlığı aydınlatmak için ve AKP’nin yaptığı gibi gündüz havai fişek atılmayacağına göre ve mum yakılmayacağına göre bu saati tercih ettik dedi. Anma etkinliği saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.