Yatağa Mahkum Kader'e Lise Müjdesi

Yatağa Mahkum Kader'e Lise Müjdesi
Avcılar'da oturan, doğuştan fiziksel engelli olduğu için yürüyemeyen ve böbrek rahatsızlığı bulunmasına rağmen okuma azmi ile ortaokulu teşekkür belgesi ile tamamlayan 15 yaşındaki Kader Akhan'in evde lise eğitimi görme arzusuna olumlu yanıt ver
Avcılar'da oturan, doğuştan fiziksel engelli olduğu için yürüyemeyen ve böbrek rahatsızlığı bulunmasına rağmen okuma azmi ile ortaokulu teşekkür belgesi ile tamamlayan 15 yaşındaki Kader Akhan'in evde lise eğitimi görme arzusuna olumlu yanıt verildi.
Avcılar Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Kader'e ortaokulda son 1.5 yılda olduğu gibi evde lise eğitimi verileceğini açıkladı.


Diyarbakırlı inşaat işçisi Abdulhalim ile ev kadını Feriha Akhan'ın 3 çocuğundan biri olan Kader'de doğuştan kalça çıkığı olduğu, sol bacağının hiç tutmadığı, sağ bacağını ise hafif basabildiği belirlendi. Doktorların yürüyemeyeceğini açıkladığı Kader Akhan, okula gidip gelebilmesi için başvurduğu, bir televizyon programından gönderilen akülü tekerlekli sandalyesi ile gittiği ilkokuldan sonra Güngör Tekinel Ortaokulu'na devam etti. Derslerinde başarılı olan, yüzünden gülümsemeyi eksik etmeden yaşama sımsıkı sarılan Kader Akhan için Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girdi. Kader, geçen yıl ikinci dönem ve 2014-15 eğitim öğretim döneminde evine gelen 3 öğretmenin verdiği dersleri mahkum olduğu yatağında sürekli çalışarak eğitim gördü. Kısa süre önce teşekkür belgesi ile ortaokul eğitimini tamamlayan Kader Akhan, Avcılar Belediyesi'nin engelli öğrenciler için Mayıs ayında Paşaeli Parkı'nda düzenlediği pikniğe götürüldü. Kader Akhan, piknikte yanına gelen Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'ye sözünü ettiği hayalindeki genç yatak odasına kavuştu.

EVDE LİSE EĞİTİM İSTEDİ

Kader Akhan, okumayı çok sevdiğini, daha önce arabası ile götürüldüğü okulda arkadaşlarını görünce içinde büyük burukluk hissettiğini belirtirken, liseye, hatta yüksek eğitime de devam etmek istediği söyledi. Anne Feriha Akhan, "Kader için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim'den ortaokuldaki gibi evde lise eğitimi için destek vereceğini umuyoruz. Aksi halde Kader, okuyamayacak" dedi.

"KADER, EVDE OKUYABİLECEK"

Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, geçen sömestrde evine giderek pekiyi notlarıyla dolu karnesini verdiklerini anlatırken, şöyle dedi:

"Kader, başarılı bir kızımız bizim. Öğrencimize yine aynı şekilde evde eğitim alma imkanı bu yıl sunacağız. Öğretmenlerimiz evine gidecekler ve ona derslerini verecekler inşallah Kader'i lise mezunu olarak görüp üniversitede eğitimini sürdürmek isterken görmek istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.