'Yeni Yaşam Merkezi' olmaya aday!

'Yeni Yaşam Merkezi' olmaya aday!
Büyükçekmece Belediyesi’nin Mimarsinan’da başlatmış olduğu Yeşil Yaşam Projesi Sahil Düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Bu yıl sonu bitmesi planlanan Yeşil Yaşam Projesi şimdiden vatandaşların ilgi odağı olmaya başladı. Çalışmalar devam etmesine rağmen  yurttaşlar Mimarsinan sahiline koşarak, denize giriyor, balık tutuyor, yürüyüş yapıyor ve sahilin en güzel şekilde tadını çıkartmaya çalışıyorlar.

SPOR MERKEZİ GİBİ OLACAK!

Yapılan düzenlemelerle yeniden hayat bulacak olan Mimarsinan sahilinde 4,5 km uzunluğunda toplam 376,229 m2’lik dolgu alanı projelendirilmiş. Proje kapsamında 4145 metre uzunluğunda kesintisiz bisiklet parkuru, denize paralel yürüme ve dinlenme alanları, panoramik görüşün hakim olduğu noktalarda çim seyir terasları, açık spor alanları, 7 adet basketbol, 5 adet tenis sahası, doğa sporları alanı, bitki gösteri alanları ve çocuk parklarının yer alacağı yetkililer tarafından belirtildi.

BARCELONA MODELİ!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Mimaroba’yı 18 kilometrelik sahil düzenlemesi ile Gürpınar Burnu‘na bağlayacak Büyük Atatürk Parkı projesinin son aşamaya geldiğini açıkladı. Akgün, sahil düzenleme projesi hayata geçirilirken Barcelona’nın sahil şeridinin model alındığını söyledi ve projenin detaylarını şöyle anlattı:

 “Büyük Atatürk Parkı’ndan başlayan sahil şeridindeki gezi treni ve koşu yolu, yat limanından geçecek. Mimaroba’dan Albatros’a, Albatros’tan da TÜYAP Fuar Merkezi’ne gidecek teleferik projesi, turistik anlamda bölgeye renk katacak. Proje, Büyük Atatürk Parkı, sahil şeridi, yat limanı ve teleferik projesi olarak bir bütün olarak incelendiğinde dünyada eşine az rastlanır bir çalışma. Projeye başlamadan İspanya’nın Barcelona şehrindeki sahili inceledik. Barcelona’da 14 kilometrelik sahil şeridi yapılmış. Bizim sahil şeridimiz 18 kilometreden oluşuyor.”

TÜYAP - GÜRPINAR - M.SİNAN ÜÇGENİ!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Akgün, “Kentimizi eğitim üssü ve turizm cenneti olacak şekilde planlıyoruz. Mimaroba'yı teleferikle TÜYAP Fuar Merkezi'ne bağlayacak projelerimizi hazırladık” dedi.

Mimaroba'daki Kent Plus Sitesi’nin sakinleriyle kahvaltıda buluşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bölgede yapılan ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri anlattı. Büyükçekmece’de 5 adet yat limanı olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Akgün, “Yat limanlarının direkleri dikildiğinde Büyükçekmeceli gençlerimiz için çok önemli bir istihdam kaynağı meydana getirilmiş olacak. Ayrıca Büyükçekmece sanayi şehri olmayacak. Kentimizi eğitim üssü ve turizm cenneti olacak şekilde planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Mimarsinan sahili projesinin 2014 yılı içerisinde biteceğini söyleyen Dr. Akgün, Kumburgaz’daki kentsel dönüşümle birlikte buradaki sahilin de yeni bir çehreye kavuşacağını müjdeledi. Başkan Akgün, yıllardır Büyükçekmeceli vatandaşların kalkması için mücadele ettiği beton santrallerinin kalkacağını müjdeledi. Aygün, şu anda kabası bitme aşamasına gelen Büyükçekmece Marina, sahil projeleri ve üniversiteyle birlikte Büyükçekmece’nin turizm şehrine dönüşeceğini söyledi.

HABERDAR ÖZEL HABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.