Yüreğine sağlık Küçükçekmece

Yüreğine sağlık Küçükçekmece
Küçükçekmece Belediyesi ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Dünya Kalp Günü’nü; Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve pek çok vatandaşın katılımıyla ‘Yüreğinize Sağlık Yürüyüşü’ ve ‘Dragon Bot’ yarışlarıyla kutladı.

 Küçükçekmece Göl kenarında düzenlenen etkinliklere; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında öncelikle göl kenarında ‘Yüreğinize Sağlık Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Belediye tarafından vatandaşlara dağıtılan kırmızı şemsiyelerle kalp sağlığına dikkat çeken yüzlerce kişi renkli görüntüler oluşturdu.

 ‘SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETİ ÖNEMSİYORUZ’

 Tüm katılımcıların Dünya Kalp Günü’nü kutlayan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak sağlıklı aile ve sağlıklı bireyi önemsediklerini söyleyerek,  ‘ 2014 yılını sağlıklı beslenme ve hareket yılı ilan ettik. Sağlıklı beslenme ve hareketi önemsiyoruz. Bu ikisini bir yaşam kültürü haline getirirsek, inanıyorum ki, daha az hastalanacağız. Kansere, diyabete, hipertansiyona, beyin felçlerine muhataplığımız aşağılara inecek, sevdiklerimizle birlikte daha sağlıklı bir yaşam kuracağız. Bizim istediğimiz, kendinize değer verin. Birlikte ailece kahvaltı kültürünü yeniden soframıza kazandıralım. Sağlıklı beslenmenin yüzde 70’i kahvaltıdır. Bizler artık yaşamımızı medeni koşullara taşımalıyız.’diye konuştu.



 
‘1 METRE BİSİKLET YOLU YAPANA, 1 BİSİKLET HEDİYE’

 Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu,  3 Ekim’in  Dünya Yürüyüş Günü olduğunun altını çizerek, ‘  Bayrama denk geliyor. Sayın Başbakanımızdan rica ettik. Bu kapsamda 13 Ekim’de Bakanlar Kurulu’nu bir yürüyüş yaptıktan sonra toplamayı talep ettik. Yürüyüşten sonra Bakanlar Kurulunu toplayacağız. Yürüyüş günü tüm illerde hafta sonu da programlanarak, etkinlikler düzenlenecek.  Ayrıca, önümüzdeki yıl projelendireceğiz, 1 metre bisiklet yolu yapan her belediyeye bir bisiklet armağan edeceğiz. Böylece, Sağlık Bakanlığı’nın tüm paydaşlarıyla çok daha dinamik ve organik bağlar kurarak, sağlıklı yaşamı önemseyen bir anlayışı tüm Türkiye’ye oturtacağız.’dedi.

 ‘SPOR; SAĞLIKLI YAŞAMIN OLMAZSA OLMAZI’

 Spora teşvik ve yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’de;  ‘Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı, spor. Spor yaparak geçirilmiş bir gün kazanılmış yarındır. Olumsuz hava şartlarına rağmen sporu ve sağlıklı yaşamı tercih ederek, bugün bizlerle olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.’ diyerek, katılımcıların Dünya Kalp Günü’nü kutladı.

 SPORCULAR, YAĞMURA TESLİM OLMADI

 Ardından Küçükçekmece Gölü; hastaneler, spor kulüpleri, dernekler, kamu kurum ve kuruluşlarından oluşan takımların kıyasıya mücadele ettiği Dragon Bot yarışlarına sahne oldu. Olumsuz hava şartlarına rağmen, takım kaptanlarının isteği ve  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun onayıyla karma kategoride yapılan yarışların startını Bakan Müezzinoğlu verdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.