ZABITA EKİPLERİNE ÖFKE KONTROLÜ SEMİNERİ

ZABITA EKİPLERİNE ÖFKE KONTROLÜ SEMİNERİ
Çift ve Aile Terapisti Uzman Psikolog Bünyamin İrak ve Uzman Klinik Psikolog Elif Güşta Uzun Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren zabıtalara ‘Aile İçi İletişim ve Öfke Kontrolü’ başlıklı bir seminer verdi.
 ÖFKEMİZİ NASIL KONTROL EDERİZ?



Belediye binasında bulunan Çok Amaçlı Salon’da İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından geniş katılımla gerçekleşen eğitimlerde aile içinde yaşanan iletişim sorunları ve öfke kontrolü konuları ele alındı.

 

“ÇATIŞMA ÇÖZÜMLEME YETENEĞİNİZİ GELİŞTİRİN”

 

Aile İçi iletişim konusunda konuşan Bünyamin İrak, aile içi iletişimi güçlendirmek için ‘eşlerin birbirlerine her koşulda saygı göstermesi, eşlerin kendini tanıması ve geliştirmesi ile çatışma çözümleme becerisini geliştirmesi gerektiğini söyledi. İrak, çatışma çözümleme becerisini geliştirmek için ise yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Kısa konuşun, geçmişi geri getirmeyin, ben dili kullanın, doğru zamanda ve doğru yerde konuşun, akıl okumaya kalkmayın.”

 

“ÖFKE DUYMAK NORMALDİR VERİLEN TEPKİ ÖNEMLİ”

 

Uzman Klinik Psikolog Elif Güşta Uzun ise öfkenin diğer duygular gibi normal bir duygu olduğunu belirterek, önemli olanın öfke sonucu verilen tepkiler olduğunu söyledi. Öfkenin olumlu ve olumsuz sonuçlar doğurabileceğini kaydeden Uzun, “Öfkelendiğimiz zaman ilk ağzımıza gelen şeyi söylememeliyiz. Önyargı geliştirmemeliyiz. Çünkü önyargı geliştirdiğimiz zaman öfkemizi kontrol etmemiz zor olur. Olayı kişiselleştirmemeliyiz” dedi.

 

“ÖFKE KONTROLÜ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER…”

 

Öfkeyi kontrol etmek için ise yapılması gerekenleri ‘10’a kadar saymak, düşündüğü ilk şeyi söylememek, ihtiyacınız olan şeyi düşünmek ve sakin olmaya çalışmak’ olarak sıralayan Uzun, “Öfke kontrolü ile kendinize ve başkalarına verilen zararı engelleyebilirsiniz” diye konuştu. Bünyamin İrak ve Elif Güşta Uzun Uzun söyleşi sonunda ise katılımcıların sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.