Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

YAŞASIN CUMHURİYET

YAŞASIN CUMHURİYET

Cumhuriyetimizin 91. yılı kutlu olsun. 1923 yılında beyler  yarın Cumhuriyeti kuruyoruz diyen ulu önder Gazi Mustafa Kemal ve  silah arkadaşlarına ulus olarak minnettarız.  Düşüne biliyor musunuz  parçalanmış bir ülke, emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş bir ülke ve bunlarla baş eden dahi komutan ulu önder Atatürk. Cumhuriyeti kurmakla kalmamış aynı zamanda ülkemizin Mansur medeniyetler seviyesine ulaşması için çok çaba göstermiştir ve başarmıştır .
Özellikle kadınlarımız geçmişi bir araştırın, sizlerin oy kullanma hakkınız bile yoktu. Birçok Avrupa ülkesinden önce  sizlere kim seçme ve seçilme hakkı verdi? Tabi ki Cumhuriyet yoksa insan yerine sayılmayan, erkeğinin arkasından beş metre yürüyen, adam ne derse onu yapan, üstünüze kuma getiren erkeğinize içiniz yanarak peki diyen, okumanın günah olduğunu  kadında okur mu diyen bir devirden, nereye geldiğinizin kıymetini bilin,Cumhuriyete sahip çıkın.


Bakınız bir birey olduğunuzun  farkında mısınız? okuyup adamın eline bakacağınıza kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz, bununda kıymetini bilin,
en önemlisi seçme ve seçilme hakkınız.. Bir çok medeni ülkeden önce siz kadınlar bu hakkı veren başta atamız olmak üzere, Cumhuriyetimize de onu kuranlara da teşekkür edin. Bu köşemi özellikle siz kadınlara yazma ihtiyacı duydum. Tabi ki hepiniz  cumhuriyeti seviyorsunuz, atamızı seviyorsunuz ,ama bazıları farkında değil dikkatinizi çekmek istedim bu günlerin kıymetini bilin, Allaha şükür Atatürk’e teşekkür edin. 
Gençler cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek sizlersiniz hiç şüphesiz, evet sen rahat uyu atam Türkiye cumhuriyeti  ilelebet yaşayacaktır. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın, Türkiye cumhuriyeti ilelebet yaşasın. Eğer bu ülkede cumhuriyeti yıkıp yerine orta çağ yönetimini getirmek isterse, gitsin Arabistan’da yaşasın  diktatörlük isteyen var ise gitsin orta doğuda yaşasın, gitsin kuzey Kore de yaşasın. Laik Türkiye cumhuriyetini kabul etmeyen gitsin İran’da yaşasın. İstiyoruz cumhuriyet ülkesinde herkes hür yaşasın, özgür olsun, hakkını arasın, tek devlet, tek millet, tek dil herkes özgür olsun cumhuriyetimizi kimse yıkamaz ve yıkmaya kalkışamaz.
Osmanlı bizim tabi ki ecdadımız ama, parçalanmış bir imparatorluğun küllerinden Türkiye cumhuriyeti doğmuştur.  Cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkmalıyız,öyle halifelikle padişahlık özlemiyle yanıp tutuşanlar  bu denenmiş sistem ve yok olmuş gitmiş ve onun küllerinde Türkiye cumhuriyeti doğmuştur. Yaşasın cumhuriyet bütün etnik guruplar tek bayrak altında, tek istiklal marşı altında yaşamak zorundayız, yoksa orta doğuyu  görüyorsunuz ne halde. bayrağımızın altında yaşayan herkes Türkiye cumhuriyetinin vatandaşıdır.  Ne Mutlu Türküm Diyene

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi