11.Geleneksel Talebe Yurtları Kermesi açıldı

11.Geleneksel Talebe Yurtları Kermesi açıldı
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “11. Geleneksel Çatalca Talebe Yurtları” kermesinin açılışını gerçekleştirdi.

Çatalca Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen dayanışma kermesi, Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılışa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Yurt Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Hem öğrencilerimize katkı sunuluyor hem dostluklar pekişiyor

Kermesin açılışında konuşma yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, toplumda yardımlaşma ve dayanışmanın birçok yaraları sardığına işaret ederek, bu tür faaliyetlerin eğitim alanlarında kullanılıyor olmasının öneminin daha da büyük olduğunu söyledi.

Başkan Cem Kara konuşmasında, kermesin öncelikli amacının öğrencilere yardım olması yanı sıra barışa, dostluğa, kardeşliğe ve insan ilişkilerine de çok önemli katkıda bulunduğunu ifade etti.

Başkan Kara sözlerinde, “Çok değerli hanımefendiler, her yıl olduğu gibi yine size hitap ederek başlamak istiyorum. Bu yıl talebelerimizin, çocuklarımızın yararına 11. kermes düzenlenmiştir. Burada biliyorum ki en değerli ve büyük katkı siz değerli kadınlarımızın. 10 gün devam edecek kermesimizde hep birlikte burada olacağız. Kermesin birden çok amacı var. Öncelikli amacımız öğrencilerimize katkı sunabilmektir. Onların yurtlarda daha iyi imkânlar sunarak kalmalarını sağlayabilmek, onlara daha iyi imkânlar yaratabilmek, bunlarla birlikte bu kermes Çatalca’mızın günlük yaşantısına da dostluklarımıza, arkadaşlıklarımıza, insan ilişkilerimize de çok ciddi katkılar sunuyor. Günlerce buraya İstanbul’un değişik yerlerinden, Çatalca’mızın pek çok mahallelerinden, köylerinden eşimiz, dostumuz, arkadaşımız, akrabamız, insanlarımız geliyorlar. Bazen yıllarca görmediğimiz insanlarımız burada oluyorlar. Dostluklarımız bir kez daha pekiştiriyoruz, insanlarımızla sohbet ediyoruz, güzellikleri paylaşıyoruz. Bunu sağlayan bütün yurt yöneticilerine, yurttaki öğretmenlerimize, siz her zaman el emeği, göz nuru sarf eden kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum, öğrencilerimiz adına, Çatalca adına. Nice huzur ve sağlık dolu on bir yıllar temenni ediyorum. Hepinize katkılarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Annelerimiz başımızın tacıdır

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasının devamında, Anneler Günü’nü kutladı. Başkan Kara ayrıca, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak yaklaşan Ramazan Ayının huzur, barış ve sağlık içinde geçmesi temennisinde bulundu.

Başkan Kara konuşmasında, ” Hafta sonu, 14 Mayıs Anneler Günü. Bütün annelerimizin ellerinden öpüyor ve Anneler Günü’nü şimdiden kutluyorum. Sizler, annelerimiz, başımızın tacısınız. Siz olmadan bir hayatın olması söz konusu değildir. Bütün değerlerimizi, bütün güzelliklerimizi, bütün şarkılarımızı, türkülerimizi, ağıtlarımızı anneler üzerine yapmışız. Üzerinde yaşadığımız toprağa, ‘Anadolu’ adını vermişiz.  Asker ocağı, ana ocağıdır demişiz. Toplum kurallarını düzenleyen en önemli konulara ‘Anayasa’ adını vermişiz. O nedenle sizlerin hakkınızın ödenmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Anneler Günü’nünüz şimdiden kutlu olsun. Bu ay, Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Gençlerimizin, tüm ulusumuzun bayramı şimdiden kutlu olsun. Dün akşam Berat Kandilini idrak ettik ve ayın 27’sinde Ramazan Ayı’nın ilk gününü yaşayacağız. Bütün ülkemize, bütün İslam Âlemine huzur, sağlık, barış içerisinde bir Ramazan ve arkasından kutlayacağımız Ramazan Bayramı temenni ediyorum” dedi.

Kermesin açılış kurdelesini kadınlarla birlikte kesen Başkan Cem Kara, stantları gezerek satılan ürünleri yakından inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.