17 AĞUSTOS DEPREMİ KAYIPLARI, AVCILAR’DA ANILDI

17 AĞUSTOS DEPREMİ KAYIPLARI, AVCILAR’DA ANILDI
Avcılar Belediyesi, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremin 19. Yılında Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonunda “Afet Bilinci” paneli ve “Anma Töreni” düzenledi. Anma töreni öncesinde deprem ile ilgili vatandaşlara seminer verildi. Seminerde depremden nasıl


Ellerde Karanfiller Yüreklerde Aynı Hüzün
Panelden sonra katılımcılar ve afet mücadele ekipleri, ellerinde meşaleler ve karanfiller eşliğinde Marmara Caddesi'nde yürüdü. Gönüllü kurtarma görevlilerinin sık sık düdük çalarak ve 'Sesimi duyan var mı' diye bağırdığı yürüyüş, 1999 Ağustos depreminde kaybedilen vatandaşlar adına yaptırılan Deprem Anıtı’nın önünde sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, depremin acısını yakından hissettiklerini, benzer acıların yaşanmaması için herkesi her ayın son pazartesi günü yaptıkları Afet Gönüllüleri Toplantısı'na katılmaya davet etti. Anma törenine katılanlar anıta birer karanfil bıraktı.
  Düzenlenen törende konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak ‘’Kayıplarını unutmayan bir ilçe olarak burada toplanmış bulunmaktayız. Depremin üzerinden 19 Ağustos geçti ama tehlike geçmedi. Her ayın son pazartesi günü Bilim İnsanları tarafından Afet Bilinci eğitimleri veriyoruz. Biz unutmuyoruz, unutmayacağız. İstanbul’da deprem tehlikesi geçmiş değil.  Güvenli yaşam afet bilinci afete hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Çocuk kulüplerimizde müfredat olarak okutmaktayız. Sizler bizlere; Eşyalarımızı depreme göre düzenlemek istiyoruz, dediğinizde birimlerimiz sizlere yardımcı olacak. Afet konusunda en dinamik ilçe olmanın bilincindeyiz. Avcılarımızın bütün parkları aynı zamanda toplanma alanıdır. Bu parklarda Afet hazırlık konteynerleri bulunmaktadır. Ayrıca güneş enerjisi ile çalışan akıllı direklerimiz vardır. Bizler Japonya gibi olmak istiyoruz. Afetler olabilir, en hazırlık kent olmak yolunda ilerliyoruz. Biz geçmişi unutmuyoruz, ders çıkarıyoruz. Onun için 19 yıl ’da geçse 119 yılda geçse unutmayacağız. 

  Avcılar’da deprem zamanı Ambulansta emek vermiş bir hekim hemşeriniz olarak 21 boyunca hiç evime gitmedim. Bütün bu acıları görmüş, insanların gözyaşlarıyla beyaz önlüğü simsiyah olmuş birisi olarak o günü hiç unutmadım. Elbette doğal olaylar olacak önemli olan felakete dönüşmemesidir. Önemli olan bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuzdur. Burada bir daha acıların yaşanmaması için üzerimize düşen görevi yapmamız gerekiyor. 

Bugün depremde kaybettiklerimizi unutmayan, siz duyarlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Depremde hayatlarını kaybeden Allahtan rahmet diliyorum. Bir daha Avcılarımızda böyle acıların yaşanması dileğiyle hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.