18.Erguvan Festivali Muhteşem Başladı Muhteşem Bitti

18.Erguvan Festivali Muhteşem Başladı Muhteşem Bitti
Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl 18.si düzenlenen Erguvan Festivali coşkulu kapanış töreni ile sona erdi.
 18.Erguvan Festivali ünlü sanatçı Yonca Lodi ve Türk Pop Müziğinin duayen isimlerinden Erol Evgin’in muhteşem konserleriyle sona erdi.

Yonca Lodi’den unutulmaz konser

Mehmetçik Meydanı’nda ki son gece programına binlerce vatandaş katıldı. Gecenin açılışında sahne alan Yonca Lodi seslendirdiği şarkılar ve sempatik tavırlarıyla vatandaşların gönlünde taht kurdu ve bol bol alkış aldı. Çatalcalıların alkışları altında sahneye çıkan ünlü sanatçı birbirinden güzel şarkılarını Çatalcalılar için söyledi. Vatandaşlar da Yonca Lodi’ye eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı. “Türk kadınına bu özgürlükleri sağlayan Ulu Önder Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Ölene kadar laik özgür bir Türk kadını ve Atatürkçü olarak kalacağım” sözlerinin ardından “Memleketim” şarkısını ve “İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar ”marşını söylerken Yonca Lodi’ ye, Çatalcalılardan oluşan dev bir koro eşlik etti.

Büyük Zafere Büyük Sanatçı Erol Evgin

Yıllara şarkılarıyla damga vurmuş ünlü sanatçı Erol Evgin, verdiği konserle Çatalcalıları coşturdu.

Mehmetçik Meydanı’nı tıklım tıklım dolduran Çatalcalıların coşkulu bir gece yaşadığı konserini “Söyle Canım” şarkısıyla açan Erol Evgin, "Uzun ince bir yoldayım', 'Çanakkale' ve 'Yemen' türküleri ile muhteşem bir müzik yolculuğu yaşattı. Şarkılarını 7’den 77’ye Çatalcalılar ayakta ve hep bir ağızdan söyledi. Slow şarkılarını cep telefonlarının ateş böceklerini andıran ışıkları eşliğinde seslendiren usta sanatçı programında marşlara da yer verdi. Yılların eskitemediği sanatçı konserini 10'uncu Yıl Marşı ile sonlandırdı.

  1. Erguvan Festivali’nde buluşmak üzere

Çatalca 15. İkmal Komutanlığı’ndan gelen Mehmetçiklerin de coşkuyla eşlik ettiği bayram ve festival kutlamalarında Çatalca Belediye Başkanı Mehmetçik Meydanı’nı dolduran binlerce Çatalcalı ’ya günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında;

“Çok Saygıdeğer ilçemizin, bölgemizin, Türkiye’mizin aydınlık fikirli, güler yüzlü insanları kadınlarımız, genç kızlarımız, analarımız, bacılarımız, babalarımız, çocuklarımız, Atatürk İlke ve Devrimlerinin yılmaz bekçileri sevgili gençler hepiniz hoş geldiniz, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Bu gün muhteşem bir gün. 30 Ağustos Cumhuriyete giden yolda en büyük mücadele. Bize bu toprakları vatan haline getiren, bu bayrağın dalgalanmasını sağlayan Başkomutan, Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle, minnetle selamlıyorum. Bu akşam Çatalca, Türkiye, Anadolu, Trakya bir kere daha ülkesine, vatanına, milletine, atasına sahip çıktığını dosta ve düşmana gösterdi. Hepinize ayrı ayrı gurur duyuyorum, iyi ki varsınız, iyi ki hepimiz birlikte bu ülkenin yurttaşlarıyız. Haydi Çatalca dedik sokakları, Mehmetçik Meydanı’nı binlerle değil on binlerle doldurdunuz. Hepinize şükranlarımı sunuyorum, sağ olun var olun. Her şeyin bir başlangıcı var, bir de sonu. Bir hafta önce başlayan 18. Erguvan Festivali’nde sizler için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu festivale katkı sunan bütün Çatalca halkına, bu festivalde gece gündüz sizleri rahat ettirmeye çalışan bütün belediye personelime huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte 19.’cu festivalde buluşmak dileğiyle her birinizin ayrı ayrı Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.