23 Nisan coşkusu dev Atatürk heykeliyle taçlandı

23 Nisan coşkusu dev Atatürk heykeliyle taçlandı
Büyükçekmece Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yaptırılan 5,5 metre yüksekliğindeki dev Atatürk Anıtı coşkulu bir törenle açıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bugün, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açan, kurtuluşun ancak halk iradesiyle olacağını gören o yüce komutan daha sonra büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeliyle bugünü taçlandırdık” ifadesini kullandı.

 

Törene katılım çok yoğundu

 

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Heykeltıraş Azmi Sekban’a yaptırılan 5,5 metre yüksekliğinde ki Atatürk heykeli, Büyükçekmece Kaymakamlığı önündeki meydana dikildi.

Törene Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Personel Albay Caner Demirkol, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Kapıcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara, belediye meclis üyeleri, mülki amirler, mahalle muhtarları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“O’nu bir kez daha ebedileştirdik”

 

Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu anıtı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın başlangıcında açmayı planladık ve şu anda bunu gerçekleştiriyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açan, kurtuluşun ancak halk iradesiyle olacağını gören o yüce komutan daha sonra büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeliyle bu günü taçlandırmış olduk. Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş dönemiyle birlikte yok olma tehdidi ile karşı karşıyaydık. Çanakkale destanı ile bunun böyle olmayacağını söyleyen yüce Türk milleti ve Çanakkale’de tüm dünyanın tanıdığı Yarbay Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmadan önce Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmanın bu işin esası olduğunu özümsemiştir. Kurtuluşun ancak halk iradesiyle olabileceğine inanan Mustafa Kemal Atatürk, her düşünceyi ifade eden 371 milletvekili ile 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açar ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir der. Bu tarih aynı zamanda da ulus devletin doğduğu gündür. Yok olmak üzere olan Emperyalisteler tarafından parsellenmiş bu vatanın yeniden doğduğu gündür. Bugün burada devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini açıp bir kez daha onu ebedileştiriyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatan için, devlet için, din için ne kadar toprağa düşmüş şehidimiz varsa önlerinde sevgi, minnet ve şükranla eğitiliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” ifadesini kullandı.

 

Anıtta ilk resmi tören yapıldı

 

Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, konuşmasında kaymakamlık binası önündeki meydanın düzenlemesini ve Atatürk Anıtı’nı yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı törenle açıldı. Atatürk Anıtı’nın açılış töreninden sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreni gerçekleştirildi. Törende Heykeltraş Azmi Sekbana teşekkür plaketi verilirken, Kore gazilerine Kore tarafından gönderilen madalyalar takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.