23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Çatalca'da kutlanıyor

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Çatalca'da kutlanıyor
Çatalca Belediyesi 23 Nisan 6. Uluslararası Çocuk Festivali başladı. Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde düzenlenen kokteyl ile başlayan festival, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda meşale yakılması ile devam etti.
 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nin Meşalesi Barış ve Kardeşlik İçin Yakıldı

Bu sene 6.sı düzenlenen Çatalca Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde dünya çocukları ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen çocuklar yine bir araya geliyor. Gönüllü aileler tarafından evlerde ağırlanan yabancı ülke çocukları ile ülkemizin ve Çatalca'nın çocukları dostluk, barış ve kardeşlik adına bir araya geliyor.

23 Nisan 6. Uluslararası Çocuk Festivali, Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde düzenlenen kokteyl ile başlangıcını yaptı. Kokteyle, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İstanbul İl Yöneticileri, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, daire müdürleri, Çatalca mahalle muhtarları, Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Cem Kara Davetlileri Tek Tek Dolaştı

Düzenlenen kokteylde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tüm misafirler ile tek tek ilgilenerek, hoş geldiniz dedi. Programda ilk olarak ekipler ile buluşan Başkan Cem Kara, yurtdışından gelen ekiplere hediye verdi. Ardından ise tüm davetlileri tek tek dolaştı. Ayrıca kokteyl alanında "Geçmişten Günümüze Çatalca'da 23 Nisan" isimli fotoğraf sergisi de düzenlendi.

Kokteyl programının ardından bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na geçildi. Burada ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunularak, ardından başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde ise İstiklal Marşımız hep birlikte okundu.
Yaşasın 23 Nisan, Yaşasın Ulusal Egemenlik, Yaşasın Cumhuriyet

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında; "Festivalimize gelen misafirlerimiz; ulusal egemenliğe, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu bu güne geç verdiniz. Hoş geldiniz. 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi. Padişahlığın son bulduğu, egemenliğin gerçek sahiplerine verildiği tarih. Bu gün Ulu Önderimizin talimatıyla bayram olarak kutlanmaya başlandı. İşte bugün Ulu Önderin huzurunda dünya çocuklarının barışı için, dünya milletlerinin kardeşliği için el ele, kol kola oluyoruz, dayanışma içinde oluyoruz. Gerek ilçemizden, gerek ülkemizden, gerek dünya ülkelerinden gelen çocuklar; sizler 3 gün boyunca Çatalca'da misafirimizsiniz. Bizlerin, gönüllü annelerimizin misafirisiniz. Bu ülkenin kadını, o kadar yüreği geniş ve sevgi doludur ki; sadece kendi çocuklarının yanı sıra, bütün dünyanın çocuklarını sevecek kalbe sahiptir. Ulu Önderin armağan ettiği bu bayramı sevgiyle coşkuyla kutlayacağız. Sizleri buraya gönderen ailelerinize, sizleri buraya gönderen öğretmenlerinize, sizlerin buraya gelmesinde ön ayak olan derneklere, belediyelere buradan sonsuz teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkes sağ olsun var olsun. Yaşasın 23 Nisan, yaşasın ulusal egemenlik, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın dünya milletlerinin kardeşliği, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, yaşasın Çatalca." dedi.
Yapılan konuşmanın ardından festival meşalesi yakıldı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara festival meşalesini çocuklar ile birlikte yaktı. 10. Yıl Marşı eşliğinde yakılan meşale ile birlikte festival resmen açılmış oldu. Meşalenin yakılmasının ardından Başkan Cem Kara çocuklar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.