25 Milyonluk Kredi Formatına Uyduruldu!

25 Milyonluk Kredi Formatına Uyduruldu!
Büyükçekmece Belediye Meclisi 2013 Yılı Mayıs Ayı Toplantısını Bugün saat 14.00'da Büyükçekmece, Tepecik, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan kahvehanede gerçekleştirdi. Toplantıda 3 ana gündem, 4 ek gündem ve birde önerge görüşüldü.
Meclisin Ocak ayında almış olduğu kararla toplam 25 milyonluk iller bankasından borçlanma yetkisi bu mecliste detaylandırılarak formatına uyduruldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.
 İller Bankası toplam 25 milyonluk borçlanmanın Büyükçekmece’de nerelere harcanacağını detaylı olmasını istemiş ve kararı kabul etmemişti. Buna göre belediye meclisi de iller bankasından toplamda 25 milyon artı faiz ve komisyonlar olmak üzere yeni belediye binası finasmanı için 11.5 Milyon, belediye binasının dış yapısı için 7 Milyon, park yapımı için 5 Milyon ve de Mimarsinan sahil çalışması için de 1.5 Milyon olmak üzere toplam 25 Milyonluk borcu detaylandırarak formatına uydurdu ve oy çokluğu ile de kabul ederek yeniden iller bankasına gönderilmesi kararı aldı.

Toplantıda tüm gündem maddeleri oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderilirken gündeme ek olarak sunulan Ak Parti’li meclis üyesi Recep Alpaslan’ın Tepecikte yapımına başlanan camiinin altında ticaret alanlarının olmaması ve caminin Osmanlı mimarına uygun kubbesinin olması ve caminin hayırsever ve bağışçılar tarafından yaptırılması isteği vardı. Alpaslan bu konuda Tepecik halkından kendisine 500 civarında kişinin istekte bulunduğunu belirtti.

Meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce belediye başkanı grup başkanlarına ve bazı kadın meclis üyelerine söz verdi. Ak Parti grup başkanı Mustafa yazıcı ve İlyas Çakır, konuşmasına gündem ile ilgili değil de dün oynanan maçtan sonra şampiyonluğu garantileyen Galatasaray takımını kutladılar. Bunun üzerine toplantıya katılan bazı vatandaşlar bırakın bize spordan bahsetmeyi, yapacağınız projelerden bahsedin diyerek Yazıcıya ve Çakır’a bağırarak tepki gösterdiler. Daha sonra söz alan CHP Grup başkanı Coşkun tanışta yine Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutladı. Toplantıda söz alan bazı kadın meclis üyeleri de konuşmalarında yaklaşan anneler gününü kutladılar. 

Diğer Gündem maddeleri
Büyükçekmece belediye meclisinde ayrıca 3 gündem maddesi de görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. 1) Büyükçekmece Belediyesi 2012 Yılı Kesin Hesapları’nın müzakeresi ve karara bağlanması; Plan Bütçe Komisyonuna,
2) Büyükçekmece İlçesi, Muratçeşme Mahallesi, 683 Ada 1 Parselin Kuzeybatısında bulunan terkli alana ve 682 Ada 1 Parselin ve 225 Parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması. İmar Komisyonuna,
3) Büyükçekmece İlçesi, Muratçeşme Mahallesi, 374 Ada 7 ve 8 Parsellerin bir kısmına ve güneyindeki terkli alana ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması. İmar Komisyonuna gönderildi.
Büyükçekmece belediye meclisi Mayıs ayı toplantısının ikinci toplantısını Cuma saat 11-00 da aynı yerde toplanmak üzere son bularken, Toplantı sonrası belediye başkanı Hasan Akgün Tepecikli’ler ile toplantı yaparak talep ve şikayetlerini dinledi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.