30 YILLIK TAPU HASRETİ SONA ERDİ

30 YILLIK TAPU HASRETİ SONA ERDİ
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Yenikent Mahallesi 1690 ve 1697 parsellerde 30 yıldan bu yana tapu hasreti çeken hissedar vatandaşların tapularını dağıttı.
Tapu hasreti sona eren vatandaşlar Başkan Kadıoğlu’nun elinden tapularını almanın sevinci içinde teşekkür ettiler.

175 aile tapu sevinci yaşadı

Esenyurt Yenikent Mahallesinde yer alan ve 30 yıldır Kadastro Mahkemesinde davası süren 4 pafta 1690 ve 1697 parsellerin davası Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve ekibinin gayretleri neticesinde bitirilerek mevcut parsellerde hisseli olarak yer alan, ev yapan vatandaşların müstakil tapuları verilmek üzere imar uygulaması yapıldı. Uygulama sonucunda 175 adet müstakil (ifrazlı) tapu çıkarıldı.

Başkan Kadıoğlu 1 ay sonraya bir müjde daha verdi

Yenikent Mahallesinde aynı durumda Amasyalılar Caddesinde bulunan ve davası bitirilen 1704, eski 1693 yeni 8858 parsellerinde uygulaması bitirilerek, Başkan Kadıoğlu tarafından 1 ay sonra burada bulunan hissedarlarında tapu sahibi olacağı müjdesi verildi. Esenyurt Amasyalılar Caddesi 1699, 1701, 1703 parsellerin davası Yargıtay aşamasında olarak takip edilmektedir.

Esenyurt Bilal-i Habeşi Cami bahçesinde düzenlenen tapu dağıtım töreni ile Yenikent Mahallesi 4 pafta 1690 ve 1697 parsellerde bulunan vatandaşların tapuları bizzat Başkan Kadıoğlu tarafından takdim edildi.

“35 BİN TAPU DAĞITTIK VE DEVAM EDİYORUZ”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu törende yaptığı konuşmada, mahallede bulunan iki cami alanı ve Amasyalılar Caddesi parsel uygulama sorununun çözüme kavuşarak tapularının çıkacağı müjdesinin verdi.  Başkan Kadıoğlu, “Biz hiçbir söyleme takılmadan vatandaşın rahatını ve huzurunu düşündük. Geçmişte Esenyurt'u yöneten kişilerin döneminde bir takım ne olduğu belirsiz emlakçılar tarafından bu vatandaşlara arsalar satılmış. Sorunları çözmek ve vatandaşların sıkıntısını gidermek için biz de yıllardır uğraşıyoruz. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana 35 bine yakın tapu dağıttık. Bugün yine 175 vatandaşımıza tapularını teslim edeceğiz. Tapu alacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Tapusunu alan Kadıoğlu’na teşekkür etti

Başkan Kadıoğlu, konuşması ardından tapusu çıkan vatandaşlara bizzat kendisi tapularını takdim etti. 30 yıldan bu yana tapu hasreti çeken vatandaşlar çok mutlu olduklarını söylediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.