31. Büyükçekmece Edirne buluşması gerçekleşti

31. Büyükçekmece Edirne buluşması gerçekleşti
Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 31.'si düzenlenen Edirne Gezisi kapsamında 1700 Büyükçekmeceli kadın, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün nezaretinde Edirne’ye gitti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve berberindeki heyet Edirne’de resmi temaslarda bulunurken, Büyükçekmeceli kadınlar da tarihi ve dini mekânları gezdi. Kadınların ilk durağı Selimiye Camii oldu.

 “Edirne’nin önü açılırdı”

 Başkan Akgün ise,  ilk olarak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti. Akgün, Edirne’nin her anlamda çok özel bir şehir olduğunu ve yıllardır buraya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Vali Şahin ise Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e hitaben; “Siz yıllardır Büyükçekmece’ye çok büyük hizmetler yaptınız. Sizin gibi bir belediye başkanı yıllar önce buraya gelseydi bu şehrin önü daha da açılırdı. Ancak yeni seçilen belediye başkanımız da sizin gibi çok gayretli” ifadesini kullandı. Akgün, serhat şehri Edirne’nin hizmetlerin en iyisine layık olduğunu, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın çok önemli hizmetlere imza atacağına inandığını söyledi.

Görüşmenin ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün arasında karşılıklı hediye alışverişi yapıldı.

Başkan Akgün ve beraberindeki heyet daha sonra Edirne İl Müftülüsü Emrullah Üzüm’ü ziyaret etti.  Müftü Emrullah Üzüm’le makamında görüşen Başkan Akgün, birlikte yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 Balkan Şehitleri için dua edildi

 Edirne gezisinin en önemli duraklarından bir tanesi de Sarayiçi’ndeki “Balkan Şehitleri Anıtı” oldu. Şehitlikte konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmeden bugünlere kadar gelmesini şehitlerimize borçlu olduğumuzu vurgulayarak şunları söyledi:

“Balkan Şehitliği en az Çanakkale kadar önemlidir. Balkan Savaşı sırasında düşman işgaline karşı savaşan 300 bin şehit ve 1913 yılında Sarayiçi’nde aç ve susuz bırakılarak öldürülen 20 bin şehit anısına yapılan bu şehitlikte ülkemizin her köşesinden isimler yer almaktadır. Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından şehitler için dua edildi.

 “Başkan Akgün’ü örnek alıyorum”

 Şehitlik ziyaretinin ardından Meriç Nehri kıyısında bulunan Lalezar Restaurant’ta organize edilen iftar yemeğine geçildi. İftar yemeğine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı. Büyükçekmeceli kadınlara hitaben konuşan Başkan Gürkan; “Şehirlerin sultanı, sultanların şehri, Bursa’nın oğlu, İstanbul’un babası Edirne’ye hoş geldiniz” ifadesini kullandı.

Başkan Gürkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “40 yıllık belediyecilik deneyimi ve 5 kez üst üste seçim kazanarak inanılması güç bir başarıya imza atan, en önemlisi de adamlık ve insanlık noktasında kendime Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü örnek alıyorum. Bu anlamda Büyükçekmece bizim her zaman gurur kaynağımız olmuştur.”

Topluca yenilen iftar yemeğinin ardından Büyükçekmeceli bin 700 kadın Selimiye Cami’ne gelerek Teravih Namazı kıldı. Namazın ardından aynı gece Büyükçekmece’ye dönüldü.

 Edirne ekonomisine katkı

 Edirne gezisine ilişkin olarak basın mensuplarına bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:

31 yıldan bu yana aralıksız olarak her Ramazan ayının 24’üncü gününde gerçekleştirdiğimiz Edirne Gezi’si hem bizim, hem de Edirne için çok önemlidir. Bizler buraya gelerek bu çok özel şehrimizin tarihi, kültürel ve manevi yönlerine tanık oluyoruz. Her gelişimizde 2 ya da 3 bin kadınımızla birlikte geliyoruz. Onlar burada sadece ibadet ve tarihi yerleri gezmekle yetinmiyor, alışveriş de yaparak Edirne ekonomisine de katkı sunuyorlar. Dolayısıyla bu durum Edirne ile Büyükçekmece arasında güçlü bir kardeşlik bağı kurdu. Bizi en iyi şekilde ağırlayan Edirne halkına, sayın valimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum…”   

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.