31 KURUŞÇU FİRMAYA AKGÜN'DEN MİLYONLUK KIYAK

31 KURUŞÇU FİRMAYA AKGÜN'DEN MİLYONLUK KIYAK
Kazandığı birçok belediye ihalelerinde adı yolsuzluk olaylarına karışan Gintem Madde Yönetimi A.Ş. adlı firma, Büyükçekmece Belediyesi çöp ihalelerinde de aslan payını kaptı. Aynı firma Bursa Osmangazi'de katıldığı çöp ihalesinde yaklaşık maliyete 31 kuru



Gintem Madde Yönetimi A.Ş. en son kazandığı 6 (altı) ay süreli "Çöp Toplama ve Nakil Hizmeti" başlıklı ihalede, Büyükçekmece Belediyesi'nce belirlenen yaklaşık maliyetin çok üzerinde bir fiyatla temizlik işlerini üstlendi. Firma, 6 ay süreli temizlik ihalesinde de yaklaşık maliyetin 90 bin TL üzerinde fiyat vererek ihaleyi kazandı 


KIRIM YOK 9O BİN TL ARTIŞ VAR 
Büyükçekmece Belediyesi, 1 Temmuz- 31 Aralık 2014 süresi için kent temizliği yaklaşık maliyetini 4 milyon 503 bin 767 TL olarak belirlerken, ihaleye tek başına giren Gintem adlı firmanın 4 milyon 593 bin 95 TL ile ihaleyi kazanması dikkat çekti. İhaleyle ilgili 18 firmanın dosya alması, 18 firmanın da EKAP üzerinden dosya indirmesine rağmen, sadece bir tek firma ile ihale yapılmış olması da rekabet şartlarının gerçekleştirilmediğini öne çıkardı.

ÖNCE İNCELEDİ SONRA İPTAL ETTİ
Büyükçekmece Belediyesi'nden birkaç kez temizlik ihalesi alan firmanın şüpheli işlemleri bununla da sınırlı kalmadı. Şirket, Bursa-Osmangazi ilçesinde gerçekleştirilen çöp ihalesinde de, yaklaşık maliyeti neredeyse tastamam bilecek şekilde teklif verdi. İdare tarafından belirlenen yaklaşık maliyetle, firmanın teklifi arasında sadece 31 kuruş fark olmasının şikayet edilmesi üzerine, Kamu İhale Kurumu (KİK) ihaleyi iptal etti.

31 KURUŞÇU  FİRMA ASLAN PAYINI KAPTI
Kazandığı birçok belediye ihalelerinde adı yolsuzluk olaylarına karışan Gintem Madde Yönetimi A.Ş. adlı firma, Büyükçekmece Belediyesi çöp ihalelerinde de aslan payını kaptı. Firma, en son kazandığı 6 (altı) ay süreli "Çöp Toplama ve Nakil Hizmeti" başlıklı ihalede, Büyükçekmece Belediyesi'nce belirlenen yaklaşık maliyetin çok üzerinde bir fiyatla temizlik işlerini üstlendi.

İhalede kırım yok artış var

Büyükçekmece Belediyesi, 1 Temmuz- 31 Aralık 2014 süresi için kent temizliği yaklaşık maliyetini 4 milyon 503 bin 767 TL. olarak belirlerken, ihaleye tek başına giren Gintem adlı firmanın 4 milyon 593 bin 95 TL ile ihaleyi kazanması dikkat çekti. İhaleyle ilgili 18 firmanın dosyası alması, 18 firmanın da EKAP üzerinden dosya indirmesine rağmen, sadece bir tek firma ile ihale yapılmış olması da rekabet şartlarının gerçekleştirilmediğini öne çıkardı.

İzmir, Balıkesir, Bursa gibi illerde temizlik ihalesi kazanan firma, geçtiğimiz yıllarda Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yapılan pois operasyonu sonucu kamuoyunun gündemine düşmüş, yapılan tahkikatla, ihaleye fesat karıştırmak, sahte evrak düzenlemek, devleti zarara uğratma gerekçesiyle şirket müdürü Erdem E. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kuruşu kuruşuna fesatlık

Büyükçekmece Belediyesi'nden birkaç kez temizlik ihalesi alan firmanın şüpheli işlemleri bununla da sınırlı kalmadı. Şirket, Bursa-Osmangazi İlçesi'nde gerçekleştiirlen çöp ihalesinde de, yaklaşık maliyeti neredeyse tastamam bilecek şekilde teklif verdi. İdarece belirlenen yaklaşık maliyetle, firmanın teklifi arasında sadece 31 kuruş fark olması şikayet üzerine, KİK tarafından incelemeye alındı ve KİK, yaklaşık maliyetin "tam isabetle" tutturulmasını kuşkulu bularak ihaleyi iptal etti. Araştırmalar, belediyede bir köstebek olduğunu ve yaklaşık maliyetin ihaleyi yapan bazı isimler tarafından firmaya sızdırıldığını ortaya çıkardı.

Bankamatik personeli

CHP'li Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda ise bazı partililerin hiç çalışmadığı halde, temizlik ihalesini kazanan Gintem adlı firmada çalışıyor gibi gösterildiği ve bankamatik personeli sıfatıyla maaş aldığı belirlendi. Kuşadası CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İrfan İnanç Yıldız ve Yardımcısı Kerem Yıldırım'ın bu yolla maaş aldığı tespit edildi.

Kazandığı bazı ihalelerde usülsüz işlemler yaptığı tespit edilen Gintem adlı firma, Büyükçekmece Belediyesi'nce 2014/47391 no ile çıkılan 6 ay süreli temizlik ihalesinde de yaklaşık maliyetin 90 bin TL. üzerinde fiyat vererek ihaleyi kazandı. 1 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen ihalede rekabet şartları gerçekleşmediği gibi, belirtilen yaklaşık maliyetten daha yüksek bir tutarla sözleşme imzalanması devletin zarara uğramasına neden oldu.

Aynı işe fazladan 21 personel daha

Büyükçekmece Belediyesi 5 Aralık'ta gerçekleştirdiği Çöp Toplama ihalesinde ise bu kez 3 (Üç) yıllık hizmet alımına gitti.  "Ulus Mah., Hürriyet Mah., Türkoba Mah., Ahmediye Mah., Mimarsinan Mah., Mimaroba Mah., Sinanoba Mah., Ekinoba Mah., Muratçeşme Mah., Kumburgaz Mah., Güzelce Mah., Bahçelievler Mah., Yeni Mah., Celaliye Mah., Kamiloba Mah"çöp toplama hizmetini toplamda 206 personelle gerçekleştiren belediyenin, aynı kapsam ve aynı nitelikte iş için 3 yıllık ihaleye 227 personel üzerinden çıkması da göze çarpan bir başka detay olarak öne çıktı. Henüz teklifi değerlendirme aşamasında olan 3 yıllık çöp toplama hizmet alımının yine Gintem adlı firmada kalacağı iddiası ise oldukça yaygın kanaat olarak ilçe gündeminde yerini aldı. İhaleye başka bir firmanın daha düşük teklif vermesi halinde ise ihalenin iptal edileceği görüşü ciddi iddialar arasında.

GAZETE İSTANBUL ÖZEL HABER



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.