4 DİLDE ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ SÖYLEDİLER

4 DİLDE ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ SÖYLEDİLER
Küçükçekmece Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yılı münasebetiyle özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde, 4 dilde söylenen Çanakkale türkülerine eşlik eden binlerce Küçükçekmeceli Çanakkale ruhunu yaşattı.

Küçükçekmece Belediyesi ile İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği programı İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ile Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel binlerce Küçükçekmeceli vatandaşla birlikte izledi.

 

“ÇANAKKALE İSLAM TARİHİNDEKİ DÖNÜM NOKTASIDIR”

 

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda söz alan  Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Çanakkale’nin 103’üncü yılı ile Afrin zaferini beraber kutlamanın sevincini yaşadığını belirterek, “Çanakkale, Bedir, Malazgirt İslam tarihimizdeki dönüm noktalarıdır. Bedir’de nasıl askerimiz Allah’ın yardımıyla muzaffer oldularsa Çanakkale’de aynısı olmuştur.  Çanakkale sadece Çanakkale değildir, Yemen’dir, Bosna’dır, Kudüs’tür. Çanakkale’de Azerbeycan’ dan Kosova’ya binlerce şehit bulunmaktadır. Bu millet her zaman yeni kahramanlar yetiştirdi, bunu Afrin’de, 15 Temmuz’da gördük. Bedir’de, Çanakkale’de, Afrin’ de 15 Temmuz’ da şehit olan tüm askerlerimizin ruhu şad olsun” diye konuştu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz konuşma sonunda Hasan Kamil Yılmaz’a teşekkür ederek tablo takdim etti.

 

“ÇANAKKALE’DEN AFRİN’E ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

 

Temel Karadeniz yaptığı konuşmada, Çanakkale zaferinin 103’üncü yılını büyük bir sevinçle kutladıklarını belirterek, “Tabii sadece Çanakkale’yi değil, Kerbela’ dan Bedir’e, 15 Temmuz’dan Afrin’e, Çanakkale’ye hakikat yolunda canını feda edenleri şükranla anıyoruz. Bu ülkede ezan dinmez, bayrak inmez, şehit ölmez diyen birileri var. Rabbim bizim de o yiğitlerden olmamızı eylesin. Rabbim bize idrak, anlayış, basiret versin ki, tüm gençlerimize namus, bayrak, hak ve adalet sevgisini öğretebilelim” dedi.

 

“KELİMELER ÇANAKKALE’Yİ ANLATMAKTA EKSİK KALIR”

 

Çanakkale için ne denirse densin eksik kalacağını kaydeden Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise, “Bir metrekareye binlerce merminin düştüğü, yüz binlerce şehidin verildiği o topraklar bize çok şey anlatıyor. Bu kahramanlık destanını bugün askerimiz Afrin’ de kanıyla yeniden yazmaktadır. Tüm şehitlerimize selam olsun” diye konuştu. İlçe Müftüsü Mustafa Temel de, “Çanakkale’yi Çanakkale yapan asıl içindeki ruhtur. Onlar bundan 103 yıl önce destan yazdılar. Çanakkale’de bir toprağın nasıl vatan yapıldığını görüyoruz” dedi.

 

KÜÇÜKÇEKMECELİLER AYAKTA ALKIŞLADI

 

Etkinlikte Amir Ateş, Recep Ergül ve Ramazan Günay; Arnavutça, Boşnakça, Makedonca, ve Türkçe Çanakkale ve kahramanlık türkülerini seslendirdi. Türkülere hep bir ağızdan eşlik eden Küçükçekmeceliler Çanakkale ruhunu adeta tekrar yaşattı. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ni dolduran binlerce Küçükçekmeceli programı nefeslerini tutarak izledi. 4 dilde Çanakkale türküsü okuyan sanatçıları katılımcılar ayakta alkışladı.  

 

ÇANAKKALE DESTANI SERGİSİ YKB’DE

 

Ankara Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar okuduğu şiirlerle duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Küçükçekmece Belediyesi Çanakkale Destanı sergisini de program dahilinde sanatseverlerle buluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.