64 ülke dünya barışı için yürüyor

64 ülke dünya barışı için yürüyor
15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan barış yürüyüşüne 64 ülkeden 2 bine yakın sanat elçisi katılacak.
İstanbul Büyükçekmece’de 1-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde başta Gazze olmak üzere dünyada akan kanın durması için farklı etkinliklere imza atılacak.

 Barış mesajı verilecek

 Bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde, Ortadoğu’daki savaşlara dikkat çekebilmek amacıyla ana tema “barış” olarak belirlendi. 2 Ağustos Cumartesi günü Taksim İstiklal Caddesi’ndeki korteje katılan ülkeler dünya barışı için yürüyecek. Saat 13.00’da Tünel’den başlayacak yürüyüş Galatasaray Lisesi önünde son bulacak. Ülkelerinin yerel kıyafetleriyle yürüyecek olan sanat elçileri dünya barışı için mesaj verecek.

 “Sevgi birbirimize, barış hepimize”

 Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şunları söyledi:

“Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ana sloganı “Sevgi birbirimize, barış hepimize”dir. 15 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen on binin üstünde sanat elçisi ile tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları verdik. Sanat hayatsa, kültürler hayatın rengidir. Hayatın olmadığı, insanların bir hiç uğruna canını kaybettiği bir dönemde sanata ve kültüre daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Hemen yanı başımızdaki komşu ülkelerde yaşanan savaşlar dursun istiyoruz. Günahsız çocukların, masum sivillerin kanı akmasın istiyoruz. Bu açıdan 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ana temasını barış olarak belirledik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum