7 BİNİ BEDELSİZ VERİLECEK

7 BİNİ BEDELSİZ VERİLECEK
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri, Sezgin Emir, Yalçın Yönet, Lütfü Vardar ve İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin, 2B arazileri ile ilgili son durum bilgilerini almak üzere Silivri Mal Müdürü Sadi İlmen’i makamında ziyare

Silivri Mal Müdürlüğü ziyareti sonrası 2b arazilerindeki son duruma ilişkin açıklama yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “2b aslında büyük bir toprak reformudur. Bu zamana kadar hiçbir hükümet çok ciddi olan bu soruna el atmamıştır. Bu konu da AK Parti hükümeti ‘Toprak Reformu’ adı altında hak sahiplerini bu proje ile buluşturdu. Silivri’mizde bütün 2b arazileri neredeyse tarım arazisi olarak kullanılıyor. Bu nedenle fiyatları da çok sembolik olarak  geçekleşecek. Yaklaşık 14 bin dönüm arazi var. Bunun  7 bin dönümü daha önce tapu alındığı için ve hükümetimizin bu konuda vermiş olduğu söz nedeni ile hak sahiplerine tabuları bedelsiz olarak verilecek. Kalan 7 bin dönüm de ise rayiç bedel üzerinden değerlendirilecek. 5 yıl ecri misil ödemiş olan ve 2 bin lira kayıt bedeli yatıran vatandaşlarımızın paraları, rayiç bedelden düşülecek. Yani arazileri kaç para tutuyorsa daha önceden ödedikleri paralar ve yeni ödedikleri kayıt parası rayiç bedelden düşülecek. Bu güne kadar bu arazilerde tarım yapan vatandaşlarımız destekleme primlerini alamadılar. Bu aşamadan sonra tapularını aldıktan sonra artık bütün destekleme primlerinden faydalana bilecekler. Bir başka husus da 40-50 yıldır işledikleri arazileri kendi mirasçılarına bırakamıyorlardı. Hükümetimizin  çıkarmış olduğu bu yasayla da bu sorun ortadan kalmış olacak. Böylelikle Silivri’mizde 14 bin dönüm arazi de hak sahipleri bahsettiğimiz koşullarda tapularına kavuşarak, bunun üzerinde resmi hak sahibi olacaklar.
2b’de BEDELLİ BAŞVURULAR BU GÜN BİTİYOR
Silivri Mal Müdürü Hadi İlmen ise Karakaş ve beraberinde ki heyete verdiği bilgide 2b arazilerinde bedelli başvuruların 26.02.2012 tarihi mesai bitiminde sonlanacağını, bedelsiz olarak, yani daha önce tapu alan vatandaşların ise 26 Nisan 2014 tarihine kadar işlemlerini yapabileceklerini söyledi. İlmen ayrıca Mal Müdürlüğü olarak her yıl bütçenin yediden değerlendirilmesi oranlarına bakıldığında Silivri’ye gelen ödeneğin %10 arttığını, geçen yıl 185 Milyon TL ödenek geldiğini ve bunun aylık 15 Milyon TL ‘ye  tekabül ettiğini belirtti. Bu ödenek Silivri’de yaşayan yaklaşık 4 bin memura maaş olarak ödeniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.