Acili bastılar...

Acili bastılar...
Büyükçekmece Devlet Hastanesi Acil bölümünde Pazar gecesi 02:00 sularında yaşanan bir arbede hastanelerin güvenlik sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Hastasıyla ilgilenilmediği gerekçesiyle sinirlenen bir vatandaşın görevlilere silah çektiği öne sürül

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre olay geçtiğimiz Pazar gecesi 02:00 sularında gerçekleşti. Üroloji servisine alınan hastasıyla yakından ilgilenilmediği gerekçesiyle sinirlen kimliğine henüz ulaşamadığımız bir hasta yakını, silahını çekip görevlileri tehdit etti. Olay yerinde bulunan herkes kendisini dışarı atarken, o saatlerde görevli bayan güvenlik görevlisinin de kendisini dışarı attığı ve olayın şokundan dolayı kriz geçirdiği öğrenildi.

 

Olayın gerçekleştiği anda orada olduğunu bidliren ve isminin gizli kalmasını isteyen vatandaş ise, "Pazar gecesini Pazartesi'ye bağlayan gecenin kamera kayıtlarına bakıldığında her şey net gözükecektir. Hastanedeki güvenlik zaafiyeti hastaların da psikolojisini bozdu. Bu hastanede bu tür vakalar sürekli yaşanıyor. Hiçbir önlem alındığı da yok" şeklinde ifadeler kullandı.

 

Birkaç gün önce yaşanan silahlı baskını hastane yetkilileri gizlerken, bir başka kaynaktan edinilen bilgiye göre 15 gün önce de benzer bir vaka yaşandı. Ebola virüsü taşıma ihtimali olan bir hastaya müdahale edebilmek için diğer hasta başvurularının alınmadığı, bu duruma kızan bir hasta yakının da silahlı baskın gerçekleştirdiği belirtildi. Olayların adli makamlara iletilip iletilemediği bilgisi henüz elde edilememişken, hastane yetkilileri ve özel güvenlik şirketlerinin bu tür vakaları örtbas ettiği yönündeki iddialar da bir başka gündem konusu haline geldi.
KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum