Afet Risk Alanındaki Binalara 'Kazı' Tedbiri

Afet Risk Alanındaki Binalara 'Kazı' Tedbiri
Avcılar’da, afet risk alanı içinde bulunan bazı binaların tahliye edilmesi istendi.
Avcılar’da, afet risk alanı içinde bulunan bazı binaların tahliye edilmesi istendi. Tahliye gerçekleşmeyince, binaların doğalgazı ve elektriği kesildi, binaların giriş kazıldı. Bina sakinleri, raht amaçlı kazı yapıldığı ve kendilerinin bölgeyi terk etmelerinin istediğini iddia etti. 

Bakanlar Kurulu tarafından 2005’te afet risk alanı ilan edilen Avcılar Ambarlı Mahallesi’nde deniz manzaralı iki binanın girişi kazıldı. Bina sakinleri evlerine girmekte zorlandı. Kazı sonrası ortaya çıkan elektrik kabloları ise tehlike saçıyor.

Bina sakinleri bölgenin rant amaçlı boşaltılmak istendiğini iddia ederken, yetkililer tahliye kararına rağmen binaların boşaltılmadığını, bu nedenle elektrik ve doğalgazın kesildiğini söyledi. Kazının da bu amaçla yapıldığı belirtildi. 

Mağdur edildiklerini söyleyen Ahmet Yücel, “Burada afet risk alanı ilan edilmiş olan bölgede eğer ki böyle bir afet varsa vatandaşın hiçbir zaman mağdur edilmemesi lazım. Vatandaş burayı alırken imarlı iskanlı ev almış. İskan, devlet güvencesi altında oturulabilecek bir bina demektir. Şimdi devlet diyor ki bana sen bu evden çık. Niye burası afete maruz bölge ilan edildi diyor. Bizi polislerle zabıtalarla taciz ediyor. Hiçbir garantimiz yok. Hiç bir kuruş para ödemiyorlar.” diye konuştu. 

Emel Yılmaz ise “ Bu arsalarımız bizim paha biçilmez arsalar. Bugünkü rant dünyasında, inanın arsalarımız havası, denizi, liman manzarasıyla İstanbul’da bulunmaz mekan. Onun için bizi buradan atmak istiyorlar.” dedi. 

Bölgedeki mağdur vatandaşlardan Münir Ağma da “ Belediye başkanı param yok, yapamam deyip bu işi Ankara’ya havale etti. Ankara’ya havale edince şimdiki bizim Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun burada villası var. Başbakan Tayyip Erdoğan buraya gelip kahve içti. Ondan sonra da bu hadise oldu.” ifadelerini kullandı. 

Kazıya tepki gösteren bina sakinlerinden Minir Ağma “Bu binada 32 tane aile oturuyor. Dört tane daire parasını ödemediği için bütün binanın elektriği kesiliyor. Senin alacağın varsa icrası varsa o dairelerin elektriğini kes. Bütün milleti cezalandırma var mı?” şeklinde tepki gösterdi. 

Bu arada vatandaşlar, Avcılar’da ‘Afet Risk Alanı’ ilan edilen bölgede yer alan birçok bina yıkılırken Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ya ait villaya ise dokunulmadığını söyledi. Bu duruma tepki gösteren bazıları, “Biz vatandaşlar dokunulmazlığımız olmadığı için evimiz de gidiyor, sağlığımız da gidiyor ve paramız da gidiyor.” sözleriyle tepki gösterdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.