AK PARTİ TAEKWONDO KULÜBÜ!

AK PARTİ TAEKWONDO KULÜBÜ!
Düzenlediği Kuşak Atlama etkinliğinde AK Parti seçim müziklerini çalan Silivri Taekwondo Kulübüne tepki yağdı. MHP Silivri Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın kulübün isminin başına AK Parti ibaresi konmasını isterken CHP İlçe Başkanı Göçengil, sporun siyasete
Silivri Taekwondo Kulübü tarafından düzenlenen Kuşak Atlama töreninde AK Parti seçim müziklerinin çalınmasına, MHP Silivri Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın ve CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil gazetemiz aracılığı ile tepki gösterdi. MHP ve CHP çocukların siyasete alet edilmesine tepki gösterirken, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Müzik evrenseldir. Cumhurbaşkanımıza uyarlanan Dombra şarkısında Recep Tayyip Erdoğan sözleri söylenmediği sürece sıkıntı yoktur” açıklamasını yaptı.

Adını değiştirsinler
Sporu siyasete bulaştırdığı gerekçesiyle tepki çeken Silivri Taekwonda Kulübü'ne en sert tepkiyi MHP Silivri Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın gösterdi. MHP'nin programa davet edilmediğini belirten Yalçın, "Maalesef çocuklar kullanarak AKP'ye yanaşmaya çalışıyorlar. İllede siyaset yapacaklarsa, kulübün adını değiştirip AK Parti Taekwondo Kulübü yapsınlar. Böyle bir şey olmaz. Çoluk çocuğu siyasete bulaştırmamak gerek” dedi.

Çocuklar kullanılıyor
Konuyla ilgili tepkisini ortaya koyan ve gazetemize açıklamada bulunan MHP Silivri Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın kendilerine herhangi bir davet gelmediğini yineleyerek, "Kulüp Başkanı Cem Soydaş hoca zaten sürekli AK Partililerle yan yana olduğu için yaptığı normal. Dikkat ettiyseniz her yere o 
 çocukları kullanarak gidiyor. Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a o çocuklarla ulaşıyor ve sürekli minikleri siyasete bulaştırıyor. Bana göre orada AK Parti seçim müzikleri çalınması yanlış. Silivri Taekwondo Kulübü'nün herkese aynı mesafede olması gerekiyor. AK Parti'ye de, MHP’ye de, CHP’ye de aynı mesafede olmalı" ifadelerini kullandı.

Salonu terk ederdik
Programda AK Parti seçim müziklerinin çalmasına tepki verilmesinin doğal olduğunu dile getiren Yalçın, "Benim zaten tepkim var. Çocukların siyasete alet edilmesini istemiyorum. Ufaklıkların psikolojisini bozar böyle davranışlar. Davetli olsaydık ve biz o etkinliğe katılmış olsaydık seçim müziklerini duyar duymaz salonu terkederdik" açıklamasını yaptı.

Gerekeni yapardım
Sporun siyasette bulaştırılmasını doğru bulmadığını söyleyen CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ise, "Gençlerimizi spora hazırladığımız ortamlarda, özel şirketler bile olsa, özel şahıslar bile olsa spor amaçlı kurulan işletmelerde siyasetin kullanılmasını asla doğru bulmuyoruz" dedi. Konuşmasını, "Orada spor için gelen çocuklarımızın fikirlerini bu şekilde yönlendirmeye çalışmak kesinlikle doğru değildir" şeklinde sürdüren Göçengil, "Bu anlamda özel şirketler de olsa buna dikkat etmelidir. Biz o programa davetli değildik. Davetli olsaydık ve  o programa katılmış olsaydık bile öyle bir durumda gerekeni yapardım, ortamdan ayrılırdım” diye konuştu.

Müzik evrenseldir
CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve MHP Silivri Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın’ın düşüncelerinden farklı bir açıklama yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, müziğin evrensel olduğunu ve kulübün çaldığı seçim şarkılarında sıkıntı olmadığını savundu. Yeniden Türkiye şarkısının AK Partinin şarkısı olduğunu söyleyen Kutlu; "Yeniden Türkiye şarkısı AK Partinin seçim şarkısıdır. Ama Dombra geleneksel bir şarkı. Dombra şarkısının müziğinin çalması bir sıkıntı olmaz, olmaması lazım. Müzik sözlü bir şekilde verilmediği sürece de herhangi bir sıkıntı olmaz. Çünkü müzik evrenseldir. Örnek veriyorum CHP onuncu yıl marşını çaldırıyor. Ne diyebilirsin? Dombra da Türklerin Anadolu'ya seferinin müziğidir. Eğer Recep Tayyip Erdoğan'a uyarlanmış sözler değil de, anonim müzik çalındıysa ne diyebilirsin ki!" açıklamasını yaptı. Fatma Sarıbıyık Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.