Akgün bir doları kaptı!

Akgün bir doları kaptı!
Ramazan Bayramı’nın birinci gününde bir araya gelen Büyükçekmece ailesi, birbirlerinin bayramlarını kutlayarak, bayram sevincine birlikte yaşadılar.

Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni bu yıl Kültürpark Dalyan Sanat Kafe’de çok yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

Bayramlaşma töreni 2 saat sürdü

 

Büyükçekmece Belediyesi’nce Ramazan Bayramı’nın birinci günü düzenlenen bayramlaşma törenine Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya ve Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin katılarak vatandaşlarla tek tek bayramlaştılar. 2 saat süren ve yüzlerce kişinin katıldığı bayramlaşma töreninde büyüklere çeşitli ikramlar sunuldu. Küçüklerin bayram harçlığı ise Başkan Akgün tarafından verildi.

 

“Dini bayramlarımızın anlamı büyüktür”

 

Bir bayram sevincini daha Büyükçekmece ailesi ile birlikte yaşamaktan çok mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bayramlar insanları bir araya getiren, kırgınlıkların ve dargınlıkların sona erdirildiği önemli bir sosyal olaydır. Özellikle İslam dininde Ramazan ve Kurban gibi dini bayramlarımızın önemi çok büyüktür. Toplumumuzun kucaklaşmasında, sevinçlerin paylaşılmasında, dargınlıkların sona erdirilmesinde, yardımlaşmanın en üst seviyeye ulaşmasında, saygı ve sevgi çerçevesinde kutlanan dini bayramlarımız bizim içinde çok anlamlıdır. O halde bize düşünde bayramları bayram tadında yaşamaktır. Bizde geleneksel hale getirdiğimiz bayramlaşmalarımızda bir araya gelerek, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz. Büyükçekmece ailesi olarak bayram sevincini birlikte, coşku içinde yaşıyoruz” İfadesini kullandı.

 

“Akan kanlar son bulsun”

 

Başkan Akgün, konuşmasının son bölümünde Ramazan Bayramı’nın Müslüman coğrafyasında akan kanların son bulmasına vesile olmasını dileyerek; “Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. Büyükçekmece aileme de sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram diliyorum. Allah gelecek yıl da bizlere yine bayram sevincini birlikte yaşamayı nasip etsin” dedi.

Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, ilçede yakın bir zaman önce göreve başladığını ve Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği bayramlaşma törenine ilk kez katıldığını belirterek şunları söyledi: “Bayramlaşma töreni sayesinde tüm Büyükçekmece halkıyla bayramlaşma fırsatını elde etmiş olduk. Büyükçekmece halkının Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir bayram geçirmenizi diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.