Akgün: Bizde şaibe asla olmaz

Akgün: Bizde şaibe asla olmaz
Gazetemizin 11 Aralık sayısında “Şaibeli firmaya Akgün'den kıyak” başlığı ile yayınladığımız haberimize hem Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hem de habere konu olan Gintem Madde Yönetimi A. Ş. isimli firma açıklama gönderdi.

Büyükçekmece Belediyesi, 1 Temmuz- 31 Aralık 2014 süresi için kent temizliği yaklaşık maliyetini 4 milyon 503 bin 767 TL olarak belirlerken, ihaleye tek katılan Gintem adlı firma 4 milyon 593 bin 95 TL ile ihaleyi kazanmıştı. Gintem'in daha önce Bursa Osmangazi’de katıldığı çöp ihalesi Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilmişti.

İhale yasalara uygundur

Konuyla ilgili bir açıklama gönderen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin yasal olmayan hiçbir ihaleye onay vermeyeceğini belirterek; şaibeli bir işin olmayacağını iddia etti. 

Akgün; “Haberde adı geçen mahalleleri kapsayan çöp toplama ihalesine iki firma katılmış ve Gintem Madde Yönetimi A.Ş. almıştır. Kamu kurumu olan belediyemizin yaptığı tüm ihaleler Kamu İhale Kurumu'nun denetimi altında olup; daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık müfettişlerince incelenmektedir. Bu ihale tamamen yasa-lara uygun yapılmıştır” dedi.

Meclis 6 aylık ihaleyi onayladı

İhalenin 6 ay süreli yapılmasının nedenini 'bir önceki ihalenin, Haziran 2014'te bitmesi ve seçim yılı olması nedeniyle belediye meclisi uzun süreli ihalesi için karar almamış olması' olarak açıklayan Akgün, “Bu nedenle yılı tamamlamak için yapılan ihale tamamen yasaldır” ifadesini kullandı. Akgün haberde konu olan personel artırımı içinse, Büyükçekmece'nin yaz aylarındaki nüfusunun artması nedeniyle yapıldığını ifade etti.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum