Akgün: Yine de YAZIKLAR OLSUN!

Akgün: Yine de YAZIKLAR OLSUN!
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin ikinci dönem ilk toplantısı Mimarsinan Mimaroba Spor Kulübü Lokali'nde gerçekleşti. Çevredeki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, sakin başlayan Meclis toplantısına "50 TL'lik hainler" polemiği damga vurdu.
 Ak Partili Recep Erol, Akgün'ün özür dilemesini isterken, Akgün "Yine de yazıklar olsun, sözlerimin arkasındayım" dedi.

EROL: AKGÜN HALKTAN ÖZÜR DİLESİN

Tüm gündem maddelerinin görüşüldüğü ve ilgili komisyonlara havale edildiği Meclis toplantısı sonunda söz alan Ak Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Grup Başkanvekili Recep Erol, gazetemizde 5 Ağustos tarihinde yayınlanan "50 TL'lik hainler" haberiyle ilgili Belediye Başkanı Hasan Akgün'den özür dilemesini istedi. Erol, Ak Parti mitinglerine gidenlerin para için değil, gönül davası için gittiklerini ifade ederek, "Bizim Ak Parti olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da maddi menfaat dava şuurumuzun önüne geçmeyecektir.

Bunu Ak Parti'ye gönül verenler, her kademesinde alınteri dökenler, dün Ak Parti çatısı altında siyaset yapıp bugün farklı partilerde siyaset yapanlar çok iyi bilirler. Büyükçekmece'de halkı kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan, Büyükçekmecelilerin menfaatleri gözetilerek daha adil ve barışçıl bir dil kullanılmasının tarafıyız. Bu bağlamda sayın Başkanın hakaret edip ötekileştirdiği halkımızdan özür dilemesini istiyoruz" diye konuştu.

AKGÜN: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Ak Partili Recep Erol'a cevap veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Hiçbir yurttaşa hakaret etmediğinin altını çizen Akgün, "Sadece Ak Partililer vasıtasıyla Büyükçekmece Belediyesinin işçilerinin 50 - 100 Liraların bulunduğu zarflar dağıtılarak mitinge gitmeye zorlandığını dile getirdim. Seçim zamanında bizim Roman Mahallesinde nasıl zarf içinde para dağıtıldığına herkes şahittir.




Basın da buna şahittir, ben de şahidim. Mitinge giderken benim çalışanlarımın bana getirdiği bilgiler doğrultusunda "yazıklar olsun" demişimdir bunu yapanlara. Halka değil bu sözlerim, o parayı alanlaradır. İsim vermedim, alanlara "yazıklar olsun" demişimdir, halen de sözlerimin arkasındayım. Benim irademi parayla satın alıp beni alkışlattıracak bir irade varsa, o iradeye yazıklar olsun. Ben ne ilçe başkanınızı, ne de meclis grubunuzu hedef almadım" dedi.

AKGÜN'ÜN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER: İFTİRA ATIYORSUN

Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün sözleri devam ederken oturduğu yerden kalkarak Akgün'ün üzerine yürüyen Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ ve beraberindekiler, "Yalan söylüyorsunuz, iftira atıyorsunuz" diye bağırdılar. Gerginliğin had safhaya çıktığı Meclis toplantısında duyarlı Meclis Üyeleri herhangi bir olayın çıkmasını engellediler.

İKİNCİ TOPLANTI YARIN

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin ikinci toplantısı yarın Mimarsinan Mimaroba Spor Kulübü Lokali'nde saat 14:00'de gerçekleşecek. Toplantıdan sonra Başkan Akgün'ün bugün yapılması planlanan halk gününü yapması bekleniyor. Dün yapılacağı duyurulan halk günü için bekleyen Büyükçekmeceli vatandaşlar ise dertlerini iletmek için adeta kuyruk oluşturmuşlardı. Meclis toplantısı çıkışında Başkan Akgün'ün etrafını saran yurttaşlar, ellerindeki özgeçmiş bilgileri ile çocuklarına iş bulunmasını talep ettiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.