Akgün'den riskli açıklama “İnatlaşmasınlar“

Akgün'den riskli açıklama “İnatlaşmasınlar“
24 Ocak 2015 tarihli sayımızda yayınlanan ‘Okulcu Hasan Sınıfta Kaldı’ başlıklı haberimiz hakkında açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün “İnatlaşmasınlar oraya okul yaptırmam. Hem o bina iki buçuk kat, herhangi bir deprem riski yok” açı
 Cumartesi günü yayınlanan haberimizde, "Kamuoyuna kendisini 'Okulcu Hasan' olarak lanse eden Akgün Kumburgaz Mahallesi'nde hizmet veren Merkez İlkokulu'nun yüzde 69
çürük raporu olmasına rağmen kılını kıpırdatmıyor. Okulun arsası belediyeye ait olduğundan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi de herhangi bir faaliyette bulunamıyor"
ifadelerine yer vermiştik. Konu hakkında Gazete İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mert ile haberin kritiğini yapan Akgün burada eline kağıt kalem alıp alanın krokisini çizerek şu açıklamalarda bulundu.
Benimle inatlaşmasınlar

Okulun arsasının belediyeye ait olduğunu hatırltan Akgün, "Ancak arsa 2 bin küsür metrekare. Oysa ben onlara (Milli eğitim ve valiliği kastederek) 6 bin metrekare arsa önerdim. Bu arsa mevcut okula en fazla 700 metre mesafede. Yönetmelik gereği 4 bin m2'den az olan arsaya spor salonu olmayan okul binası yapılamıyor. Bu bölgede spor salonu olan okul yok. Ben de buraya tam donanımlı bir okul yapalım teklifinde bulundum, kabul etmediler. Eğer onlar inatla bu arsaya okul yapacağız derlerse işte o zaman ben de yaptırmam diyorum" açıklamasını yaptı.




 Ticaret merkezi yapalım! 

Akgün konuşmasının devamında Kumburgaz İlkokulu'nun bulunduğu alan E- 5'in üzerinde olduğunu belirterek, "Gürültülü patırtılı yer. Merkezi bir yer. Buraya çok güzel ticaret merkezi yapılır. Kumburgaz'ın bir merkezi yok çarşısı yok. Burası çok güzel ticaret merkezi olur. Bizim gösterdiğimiz arsa okul için en ideal bir yer. Tamam desinler ben 3-5 ayda okulu teslim edeyim. İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin parasına da ihtiyacım yok" dedi. Çürük raporu bulunan mevcut binada 600 öğrencinin risk altında olduğunun hatırlatılması üzerine ise Akgün, "Bina 2,5 kat. Herhangi bir deprem riski söz konusu değil" cevabını vererek şaşkınlığa yol açtı.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum