AKP'li belediye yine yeşile kıydı

AKP'li belediye yine yeşile kıydı
İstanbul'un yeşil alanları birer birer yok oluyor.
 Yeşile hasret İstanbul’da park alanları bir bir imara açılıyor. Son örnek Küçükçekmece İlçesi’nden. 11 yıldır AKP yönetiminde olan ilçe, ilk olarak anıt ağaçların da bulunduğu Soğuksu Korusu’nun bitişiğindeki 3. derece sit alanı olan araziyi rezidans projesiyle gündeme gelmişti. Bu projeye tepkiler bitmeden Küçükçekmece Gölü kenarında peş peşe konut projeleri yapılmaya başlandı.


Öyle ki rant merkezi haline gelen ilçede 1 dönümlük yeşil alanlar bile imara açılır oldu. Bunlardan biri de dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ‘park’ yapılan arazide yükseliyor. Göl kıyısındaki Fatih Mahallesi Meltem Sokak’ta, 9 pafta 1629 parseldeki 735 metrekarelik şahıs arazisi, 1998’de altında Erdoğan imzası bulunan İBB Meclisi kararıyla park yapıldı.

Vatandaşlar parka kendi elleriyle meyve ağaçları dikti. Bank ve masa yerleştirdi. Ancak parkın imar durumu 2012’de AKP’li Küçükçekmece Belediyesi tarafından konut alanına çevrildi.

‘DOYMADILAR BİNAYA, BETONA’

Mahalleli, bir sabah daracık sokağa giren onlarca iş makinesi sesiyle uyandı. İş makineleri, arazideki 40’a yakın ağacı söküp inşaata başladı. Müteahhit “imarlı, ruhsatlı arazi inşaat hakkımız” dedi. Vatandaşlar ise tepkili… İnşaata başlanan park alanına komşu Esen Sitesi’nde oturan Hamdi Rahma, “Biz burayı yıllardır park biliyorduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da park alanı olarak verilen kararın altında imzası vardı. Doymadılar binaya, betona. Yeşil alanlarımız gitti” diyerek duruma tepki gösterdi. Esen Sitesi Yöneticisi Hadiye Açıkkollu ise hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.