Albatros direnişçilerinden çadırlı eylem

Albatros direnişçilerinden çadırlı eylem
Büyükçekmece'de 30 dönümlük alan olan Albatros Parkı'nın ilçe belediyesi tarafından satılarak otel yapılmasına karşı çıkan direnişçiler bu defa çadır kurarak eylem yaptılar.

Albatros direnişçilerinden çadırlı eylem

Büyükçekmece Belediyesi'nin otel yapmaya çalıştığı Albatros Parkı için Diren Büyükçekmece'nin çağrısıyla bir araya gelenler 22 Ağustos'ta parkta bir gecelik nöbet başlattı. Büyükçekmece sahilinde toplanan Büyükçekmeceliler buradan parka sloganlarla yürüdü. Parka meşaleler eşliğinde girenler alana yerleşerek çadırlarını kurmaya başladı. Güvenliğinden temizliğe kadar alanın toplam sorumluluğunu alan Diren Büyükçekmece çadırlarını kuramayanlara da yardım etti.

Kilitleri kaymakam açtı

Bu arada etrafı tel çitlerle çevrilen ve kapısına kilit vurulan Albatros Parkı'nın kilitleri direnişçilerin eylem dilekçesini kabul eden Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Arat tarafından eylem bitene kadar açtırıldı.

 

Havva Ana'dan Albatros'a mesaj

Her yaştan Büyükçekmecelinin geldiği nöbet Cerattepe'de direnişin sembolü haline gelen Havva Ana'nın mesajıyla başladı. Havva Ana, Albatros Parkı için direnenlere gönderdiği mesajda, "Biz burada yaylalarımız için direniyoruz. Onlar da İstanbul'da Albatros Parkı için dirensinler. Biz onların arkasındayız. Biz tüm dünyanın arkasındayız" dedi.

Milletvekili Ali Şeker de alandaydı

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de erken saatlerde ailesi ile birlikte alana gelerek direnişçilerle birlikte halaylar çekti, slogan attı ve çadırda sabahladı.

Otoparka çevrilmiş

Horonlarla başlayan etkinlikte ilk konuşma Diren Büyükçekmece adına yapıldı. Konuşmada Albatros'taki rant politikaları ve mücadelenin tarihi sunum eşliğinde anlatıldı. Büyükçekmece Belediyesi'nin Ağustos 2013'te ihaleye açtığı parkın satışını direnişleriyle engellediklerini hatırlatan Diren Büyükçekmece, parkı eski yeşil haline getirene kadar mücadeleye devam edeceklerini ilan etti. Diren Büyükçekmece, belediyenin parktaki ağaçları budama bahanesiyle kestiğini, ihaleyi yeniden açana kadar parktan rant sağlamak amacıyla otopark olarak işletmeye başladığını ve son olarak parkın etrafını jiletli tellerle çevirdiğini belirtti.

 

Yerel grupların sahne aldığı nöbette mahalleden küçük bir kız çocuğu Nazım Hikmet'in "Bu memleket bizim" şiirini okudu.

KOS ve İKS'den 'ortak mücadele' vurgusu

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması da park alanına gelerek nöbet eylemini selamladı. Kuzey Ormanları Savunması adına yapılan konuşmada AKP'nin rant konsorsiyumunu olan Cengiz, Kolin, Limak üçlüsünün ülkenin dört bir yanındaki katil projeleri hatırlatıldı, yağma ortaklığına karşı Kandıra'dan Büyükçekmece'ye ortak bir direniş hattı çağrısı yapıldı. Savunma, İstanbul'u yağmalayan katil projelere karşı süren "Nefes ol, nefes al" kampanyasını birlikte örgütlemeye davet etti ve imza ardından imza kampanyasının föyleri alanda dolaştırıldı.

İstanbul Kent Savunması adına yapılan konuşmada da katil projelere karşı yürütülen kampanya anlatıldı. İstanbul'daki kent savunmalarının Albatros'u savunanların yanında olduğu belirtilen konuşmada tüm yağma projelerine karşı ortak mücadele vurgusu yapıldı.

Yağmura rağmen devam edildi

Nöbet eyleminin ilerleyen saatlerinde yağmur yağsa da Büyükçekmeceliler alandan ayrılmadı ve direnişlerini halaylar eşliğinde sürdürdü.

Ertesi sabah saat 10:00'da Albatros'ta kahvaltı yapan direnişçiler, kahvaltıdan sonra; durum değerlendirmesi yapıp, bundan sonraki atılacak adımları değerlendirildikten sonra çadır eylemini programlandığı gibi bitirdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.