Albatros direnişçilerine zabıta ve polis baskını

Albatros direnişçilerine zabıta ve polis baskını
Büyükçekmece Albatros Parkı'ndaki arazide yapılacak otel ve rezidans projesine karşı çıkan ve haftalardır parkta 'nöbet tutan' çevrecilerle bölge sakinlerine zabıta ve polis müdahalesi geldi.

İstanbul 'da Büyükçekmece Belediyesi'nin Albatros Parkı'nda yapacağı otel ve rezidans projesi büyük tepki çekmişti. Koruluk alanda ağaçların kesilecek olmasına karşı çıkan ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e tepki gösteren 'Diren Büyükçekmece Platformu' öncülüğündeki çevreciler bölgede eylem yapmıştı.

Ağaç katliamına karşı parkta haftalardır 'nöbet tutan' bölge sakinleri ve çevre eylemcilerine polis müdahalesi geldi. ‘Diren Büyükçekmece Platformu’ üyelerinin parkta kurduğu çadıra zabıta ekipleriyle gelen polis, 20 kişiyi gözaltına aldı.

Platform üyelerinden parkta nöbete kalan 4 kişiye, sabah saatlerinde çevik kuvvet polisleri ile zabıta ekipleri müdahale ederken, 4 kişi gözaltına alındı. Daha sonra olayı duyarak parka gelen ilçe sakinlerinden parka girmeye çalışan 16 kişi daha gözaltına alınırken, İlk gözaltına alınan 4 kişi daha sonra serbest bırakıldı, 16 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Diren Büyükçekmece Platformu öncülüğündeki direnişe destek veren CHP İstanbul milletvekilleri Ali Şeker ve Eren Erdem, bölgeye gelip eylemcilerle görüştü.

Kamp alanındaki 100 yıllık söğüt ağaçlarının kesildiğini dile getiren Diren Büyükçekmece Platformu Üyesi Pelin Şentürk, kamp alanının ilçedeki 4 mahallenin kullanabildiği tek ortak alan olduğunu anlattı. Şentürk zabıta ekiplerinin sert müdahalesini ise şu sözlerle dile getirdi: Zabıta bize öyle bir saldırıp darp etti ki polis bile onlara yetkinizi aşıyorsunuz diye müdahale etmek zorunda kaldı...

İstanbul Büyükçekmece'deki sayılı yeşil alanlardan Albatros'ta 'ağaç katliamı yaşandığı' gerekçesiyle Albatros sakinleri ağaç kesiminin önüne geçmek için dozerlerin üstüne yürümüştü. Ağaçların kesilerek elde edilecek arazinin rant için satılacağını öne süren Albatros sakinlerine çevreci kuruluşlardan da destek gelmişti.

Parktaki ağaçların kesilecek olmasına CHP'li vekil Ali Şeker de karşı çıkmıştı. Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yaptıkları görüşmeden sonuç alamadıklarını dile getiren Şeker, şunları söylemişti:

Orası koruluk diye adlandırılan bir ağaçlık alan. Belediyenin tapulu arazisi. Ancak bu vatandaşın şahsi malı değil ki. Neticede kamu malı. Sayın Başkanın kişisel mülkü de değil. Yapılaşmanın doğru olmadığını konuştuk. Ancak dinletemedik. Belediye Başkanı halkın istediğini dikkate almadı maalesef. CHP'nin çevreye duyarlı politikasını yerel yöneticiler dikkate almalı. Israrımızdan sonuç alamadık. Bir yandan Bahçeşehir'deki gölet yağması ve yapılaşmasına haklı olarak karşı çıkacaksınız, diğer yandan Albatros'ta yapılaşmaya göz yumacaksınız. Bu olmaz. AKP'den bizi ayıran bu olmalı. AKP gibi davranamayız. Tutarlı ve dürüst olmak gerekiyor.

Park alanına yapılmak istenen rezidans projesine tepki gösteren çevreciler ve bölge sakinleri iş makinelerine karşı direniş sergilemişti. Belediye Başkanı Hasan Akgün ise tepkiler karşısında, “Burada yapılacak otel, motel, alışveriş merkezleri ve rezidans bütünüyle bir ihtiyaçtır. Burası bittikten sonra benim heykelimi dikecekler” ifadelerini kullanmıştı.

...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum