Alkent Mahallesi her gece asayiş kontrolü istiyor

Alkent Mahallesi her gece asayiş kontrolü istiyor
Son 9 ayda 12 villanın bazı villaların 2 defa soyulduğu Alkent 2000 Mahallesi sakinleri, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, B.Çekmece İlçe Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük'e mail gönde
Gazeteci Dursun Boran'ında İçişleri Bakanını, Emniyet Genel Müdürünü arayarak, mailin acilen gereğinin yapılmasını istedi. Mahalle sakinlerinden yeminli tercüman Mustafa Boy, Dr. Oktay Onaran gibi pek çok ismin gönderdiği mail şöyle : 

Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğüne İstanbul
Alkent 2000 Mahallesi'nde son 9 ayda 12 villa soyuldu. Geçen sene soyulan villa sayısı 22.
Oturduğum Dilfeza sokakda 16 viladan 7 si soyuldu. Çoğunun faili meşhul! Maddi zarar 3 milyon TL civarında. Son bir senelik kayıp 25 milyon TL civarında. 

Tüm vergi veren vatandaşlar ve aile breyleri korku ve panik içinde. Kendilerini güvensiz hissediyor. Devlet ve Polise adeta küstünkünler. Güvenlerini kaybetmişler.
Yarından itibaren her akşam, mahallenin kamuya terk cadde ve sokakları ile, farklı girişlerindePolisin genel arama yapmasını, kimlik, otolarda ruhsat sorgulaması yapmasını istiyoruz. Polisin gelmediği yere hırsızlar, gaspcılar gelir.
Hırsızlar genelde Alkent Taxı yanında Bedaş'a ait trafonu yanındaki çitlerden mahalleye girdikleri polisce biliniyor. Trafo civarında Hadımköy yolu üzerinde mümkünse her akşam, değilse haftada 4-5 defa sivil ve resmi polis ekiplerin genel arama, kimlik kontrolü yapması vatandaşlara huzur verecektir.
HAZİNE BU GENEL ARAMALARDA CEZALARDAN PARA KAZANACAK.
Asayiş, Trafik ekiplerininde katılacağı genel aramalarda çok sayıda eksiği olan, kemer takmayan vs. trafik suçlusuna ceza yazılacağından devlet para kazanacaktır. Bu cezalar eğitimin parçası olacak. Kamu düzeni sağlanacaktır.

Mahallede, polisi istemeyen bazı villa sakinleri kaçak Türkmenistanlı, Moldovyalı vs. çalıştıranlardır.  Çamlıca Bulvarı, 7 Tepe Bulvarı, Akgerdan caddesi girişi ve diğer girişlerin muhtelif noktalarında geceleri tepe lambaları yanan ekiplerin arama faaliyetleri, hırsız, gaspcı, uyuşturucu suçlularını bölgeden uzaklaştıracaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.