ALT VE ÜST YAPIDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM…

ALT VE ÜST YAPIDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM…
Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, göreve geldiği günden bu yana tam bir yıl boyunca yeni yolların açılması, asfalt dökümü, yol ortası parke tamiri, bordür, kaldırım ve tretuvar düzenlemeleri, yağmur suyu kanalı yapımı, yeni ızgara yapımı gibi al

Vatandaşlara daha konforlu bir yaşam alanı sunabilmek, daha güvenli ve kolay ulaşım sağlayabilmek için aralıksız hizmetlerini sürdüren Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bir yılı geride bıraktı.

Tam 182 Adet Yol Yapım ve Islah Çalışması…

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir yol boyunca, ilçedeki toplam uzunluğu yaklaşık 21 bin 118 metreyi bulan yola 43 bin 905 ton asfalt döküldü. Asfalt yama olarak toplam 36 bin 792 tonluk asfalt kullanıldı. 62 yol üzerinde 22 bin 275 metreye yakın bordür ve 28 bin 506 m2 tretuvar alanı, 37 bin 852 metre bordür tamiri ve 74 bin 799 m2 tretuvar parke tamiri yapıldı. 8 bin 395 m2’lik yol ortası parke tamiri yapıldı.182 adet yolda; 20 bin 973 metrelik yol yapımı, ayrıca kısmı yol ıslah çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe genelinde toplam 33 adet yeni yol açılması gerçekleştirildi.

1881 metre yağmur suyu kanalı,813 adet baca ve ızgara yükseltmesi yapıldı.2 adet engelli asansörü, 6’sı okullara,2’si camiye ve 1 adet de sağlık ocağına olmak üzere toplam 9 adet engelli rampası hizmete sunuldu. Ayrıca ilçedeki 29 adet okulun bakım ve onarımı yapıldı.

Trafik Uygulamaları İle Konforlu Ulaşım…

Trafik güvenliği ve konforlu ulaşım için kolları sıvayan Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, trafiği ilgilendiren birçok uygulamayı hayata geçirdi. Sürücülerin yol algılarını keskinleştirmek için 71 bin 555 metre yol çizgi boya çalışması yapıldı; yaya geçidi boya çalışmaları ile de yaya güvenliği sağlandı. Trafikte yapılan hızı azaltmak için kasis boyaları yenilendi ve 52 adet plastik kasis yapıldı. Gerekli yerlere ise delinatör, şablon, ofset tarama, beton mantar ve kedigözü çalışmaları yapıldı. 77 adet bisiklet yolu kasis yapımı ve bisiklet yolu levha çalışması gerçekleştirildi.

Beylikdüzü’nde Karanlık Sokak Kalmayacak!

Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, yoğun geçen çalışmalarla bir yılı geride bıraktığını ifade ederek, gelecek yıllar içerisinde de Beylikdüzü’nün elektrik ve aydınlatma gibi temel sorunlarının kökten çözümü için çalıştıklarını belirtti. BEDAŞ ile görüşen Beylikdüzü Belediyesi; BEDAŞ’tan tam 82 adet cadde ve sokağın aydınlatılması ve genel aydınlatma hizmeti verilmesi talebinde bulundu. Belediye olarak ayrıca İBB ve BEDAŞ’ın yetki alanında olmasına rağmen ihtiyacı olan bölgelere elektrik direkleri kazandırıldı, yeni armatürler takıldı, enerji kabloları çekildi, elektrik panoları yenilendi, arızalı pano ve direkler onarıldı. Ayrıca yeni trafo sisteminin gelmesi için gerekli adımları atan Beylikdüzü Belediyesi, yeni trafolar ile Beylikdüzü, tüketilen enerjinin iki mislini kullanabilecek. Son sisteme göre yapılacak olan kapalı şaft Avrupa standartlarında olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.