ATATÜRK EVİ SANATA AÇILDI

ATATÜRK EVİ SANATA AÇILDI
Avcılar’da yer alan Atatürk Evi sanata açıldı. Sanatçılar, Atatürk Evi’nin misafiri oldular.

Atatürk Evi Kültür Sanat Merkezi’nde 5-10 Mayıs 2018 tarihlerinde başlayan Sanat Yağmuru festivali büyük bir coşkuyla devam ediyor. Çeşitli etkinliklerle 100 Sanatçı’nın sanatseverler ile buluştuğu sanat şöleni coşkuyla sürüyor. Resim sergisi, imza günleri, müzik, tiyatro, dans, heykel, şiir, söyleyişi gibi etkinliklerin olduğu festival renkli görüntülere sahne oluyor.


5 Mayıs’ta tören düzenlenerek açılışının yapıldığı Sanat Yağmuru Festivali’ne yerli ve ulusal basın yoğun ilgi gösterdi. Başkan Toprak’ın kurdele keserek açılışını yaptığı festival Atatürk Evi’nde yapılıyor olması bakımından bir ilke imza atılıyor. Avcılar Belediyesi ve Çığlık Sanat Merkezi’nin birlikte organize ettiği, Küratörlüğünü Ressam Kasım Adıgüzel ve Sabah Haliloğlu’nun yaptığı ve tüm sanat dallarından katılımların sağlandığı festivalde Genel Sanat Yönetmenliğini Emek Uçarman Özgen yapıyor. Birçok sanat dalının bir arada icra edilmesi yönüyle çok zengin bir festival olarak meydana çıkıyor. Özellikle Türkiye’de ilk defa karikatürlerin heykelinin yapıldığı sergi olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda yine Türkiye’de bir ilk olan Kukla Sergisinin yer aldığı festival, bu özellikleriyle sanatseverlerin yoğun katılımına sebep oluyor.

Festivale katılarak sanatçı ve sanatseverlerle bir araya gelen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Atatürk Evi’nde sergilenen birçok sanatı yerinde takip etti. Sanatçılarla konuşarak sergiledikleri sanatlar hakkında bilgi alan Başkan Toprak Avcılar'ın bir "Kültür ve Sanat Şehri" olduğunu belirterek şunları kaydetti; "Sanatın toplum mühendisliğindeki önemine inanan belediyecilik anlayışımızla kültür ve sanat etkinliklerimize devam ediyoruz. 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyen Mustafa Kemal'in izinden giderek Avcılar'da sanatı kurumsallaştırdık ve akademikleştirdik. Kültür Sanat Etkinliklerimiz kapsamında birçok sanat dalının yer aldığı birbirinden renkli programlarımızı halkımız ile buluşturuyoruz.

Avcılar’ımızda bulunan Atatürk Evi’ni sanata açarak Avcılar’da bir ilki gerçekleştirdik. Sanatçılar ve sanatseverler Atatürk’ün misafiri oluyor. Sanat Yağmuru Festivali 10 Mayıs’a kadar devam edecek. Tüm halkımızı davet ediyorum.
Sanatın gücü ile; Özgür güçlü erdemli bireyler yaratmaya, sanata ve sanatçıya önem veren Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerlemeye devam ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.