Atık pil toplanma projesi çevre bilincini geliştiriyor

Atık pil toplanma projesi çevre bilincini geliştiriyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Atık Pil Toplama Projesi”nin öğrencilere çevre bilincini aşılaması açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan “Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği” (TAP)  ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliği ile okullarda sürdürülen Atık Pil Toplama Yarışması öğrencilere çevre bilincini aşılarken, anlamlı bir rekabeti de beraberinde getirdi.

Toplanan piller TAP’a teslim ediliyor

 

TAP ile Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde sürdürülen atık pillerin ayrı toplanması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 Öğrencilere yönelik olan ödüllü atık pil toplama kampanyası için, Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce ilçe sınırları içindeki tüm ilk ve ortaöğretim okullarına atık pil kutusu, afiş ve tanıtım malzemesi (CD) dağıtıldı. Öğrenciler tarafından toplanan ve kutulara atılan atık piller yine belediye ekiplerince toplanıp, protokol gereği olarak TAP’a teslim ediliyor.

 Kesinlikle çevreye ve çöpe atmayın

 TAP ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen “Atık Pil Toplama Yarışması”nın öğrencilere çevre bilincini aşılaması açısından çok önemli olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Tükenen pilleri kesinlikle çevreye veya çöpe atmamalıyız.

Uzmanlarında sık sık uyardıkları gibi, atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratmaktadır. Hem çevrenin korunması açısından, hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için atık pilleri ayrı bir yerde toplayarak, okullardaki, marketlerdeki veya belediyemizin belirlediği bölgelerdeki kutulara atılması gerekir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.