Avcılar bağımlılıkla mücadele ediyor

Avcılar bağımlılıkla mücadele ediyor
Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan “Avcılar Belediyesi Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi” açıldı.
Türkiye’de bir ilk olan “Avcılar Belediyesi Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi”nin açılışı Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, C4 İyileştirme Çözümleri Vakfı Başkanı Ricard Ohrstrom ile CHP Parti Meclis Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran’ın katılımlarıyla açıldı.

Merkezin açılışında konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve suçtan uzak kalmaları için belediye olarak görevimizin daha ilk ayında onların donanımlarını ve özgüvenlerini artıracak projelerimizi başlattık. Şimdi de madde bağımlılığı ile mücadele için Avcılar’da Türkiye’de bir ilk olan ‘Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi’mizi açıyoruz.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığının tedavi ve takibiyle ilgili olarak başta Amerika olmak üzere, birçok ülkede denenmiş bir sistem olan C4 sistemi, onun Türkiye’de de aynen uyuşturucu ve madde bağımlılığına bulaşmış veya bir tehlikesi olan kişilerin tedavi almış ya da alması gereken kişilerin takipleri konusunda yapılmış bir sistem. Bu sistemi Türkiye’de ilk olarak Avcılar’da başlatmış bulunmaktayız. Bu dönemde Avcılar Belediyesi olarak C4 İyileştirme ve Çözüm Ortaklığı ile birlikte çalışacağız.

C4 sistemini içinde hem profesyonel eğitimciler danışmalar psikologlar, psikiyatristler olduğu gibi aynı zamanda da madde bağımlılığıyla teması olmuş ve bırakmış bu konuda da danışmanlık yapanlar da dahil olmak üzere hem emniyet kanalıyla hem de buraya ait aile hekimlerinin kanalıyla gönderildiği zaman onlarla da irtibatlı olan bir sistem. Yani çok bilinçlenli bir sistem, uyuşturucu ve madde bağımlılığını hem takip ediyor, hem de onların bir daha bulaşmaması için tedavisine de destek ve yardımcı oluyor. O nedenle de bunun Avcılar’da ilk adımının atılmış olması, Türkiye’de ilk defa Avcılar’da kurulmuş olmasının biz mutluluğunu yaşıyoruz.

Merkezimizde gençlerimiz ve ailelerine eğitim, rehberlik, yaşam koçluğu, psikolojik danışmanlık hizmeti sunarak, sosyal hayatta başarıyı elde etmelerini sıkı bağlarla sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.