Avcılar Belediyesi Çanakkale'ye götürüyor

Avcılar Belediyesi Çanakkale'ye götürüyor
Avcılar Belediyesi kadınlara Çanakkale ruhunu yaşatıyor.
Avcılar Belediyesi ‘Avcılar’dan Çanakkale’ye Özgürlük Yolu’ sloganı ile Çanakkale’nin kurtuluşunun 100. yıldönümünde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, başvuru yapan tüm kadınlarımızı Çanakkale gezisine götürmeye devam ediyor. 
Avcılar Belediyesi tarafından kadınların sosyalleşmesi ve özgürleşmesi için yapılan proje ile Haziran ayına kadar mümkün olduğu kadar çok sayıda kadınımızın Çanakkale gezisine katılması hedefleniyor. Avcılar Belediyesi Çözüm Masasına müracaat eden kadınlar her hafta oluşturulan gruplara dâhil ediliyor.
Geziye katılan kadınlar 100. Kurtuluş yıldönümünde Çanakkale’yi gezme olanağı bulurken, şehrin kültürel ve tarihi atmosferini soluyarak, günlük yaşantılarından bir süreliğine uzaklaşma ve en önemlisi Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret ederek şehitlerimizi anma imkânına kavuşuyorlar.
Çanakkale’yi geçilmez yapan Mustafa Kemal Atatürk’tü 

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Çanakkale’de bütün gücüyle vatan topraklarını savunanların yanında, bir güç daha vardı. O da Mustafa Kemal Atatürk’tü. Çünkü Çanakkale’de Atatürk'ün üstün komutanlık yeteneği sayesinde düşmanlar bozguna uğratılmıştır. Türk halkının bu emperyalist işgale karşı mücadelesi ve büyük komutanın idaresindeki Türk askerinin kahramanlığıyla vatan toprakları işgal altından kurtarılarak, bundan yüz yıl önce burada büyük bir zafer kazanmıştır.
Eğer o zafer kazanılmasaydı, buradaki işgal Anadolu’nun diğer topraklarına yayılacak, daha çok anne ağlayacaktı. Savaşların sıkıntılarını en çok kadınlarımız çeker. Bu nedenle Çanakkale’nin kurtuluşunun 100. yılında kadınlarımız şehitlerimizin dışında tüm yatanlara (Anzaklar gibi), tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Onlar artık bizim evlatlarımız’ diyorlar” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Eşit Vatandaşlık Temelleri Üzerine Kurulmuştur

Başkan Dr. Toprak Benli, Çanakkale Zaferi'nden sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, kadın-erkek eşitliğini sağladığını belirterek; “Türkiye Cumhuriyeti eşit vatandaşlık temelleri üzerine kurulmuştur, bunun yanında 1934 yılında kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bu hakka sahip olan kadınlarımız bugün, belediye başkanlığına ve parlamentoya girme gibi önemli görevlere talip olmuşlardır. Tıpkı Avcılar’da olduğu gibi, Avcılar halkı, bir kadını belediye başkanı seçerek kendilerini temsil etmesini uygun görmüşlerdir.“

Başkan Dr. Toprak Benli; ‘Bu Daha Başlangıç’

Kadınların her şeyin en iyi ve güzeline layık olduğunu söyleyen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Bu daha başlangıç. Avcılarlı kadınlarımız omuz verdikçe gücümüz artacak, gücümüz arttıkça kadının varlığını her alanda ve her anlamda göstereceğiz. Kadınların özgürleşmesine yönelik projelerimiz her alanda devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum